Izvor:
19.11.2019 u 18:58
0

SVET SPORTA ZAVIJEN U CRNO: Mlada sportistkinja (26) preminula posle povrede mozga!

Svet sporta ponovo je uzdrmala tragična vest: dvadesetšestogodišnja MMA takmičarka Saida Aletaha preminula je od posledica teških povreda mozga posle meča koji je imala tokom vikenda u Sautemptonu.

Meč je održan u FFS (Fight and Furios) seriji, a Aletaha, takmičarka britansko-iranskog porekla u amaterskoj konkurenciji, pala je na zemlju u u subotu uveče posle meča i prevezena je u bolnicu u stanju životne ugroženosti, a preminula je dan kasnije.

– Nesrećna sportaskinja je nakon meča hitno prebačena u bolnicu, gde je, nažalost, nešto kasnije preminula – navodi se u saopštenju FSS-a, dok je policija u Hempširu pokrenula istragu.

Klub borilačkih veština “Lukborai” iz Sautemptona u kojem je trenirala Sai oglasio se na Fejsbuku:

– Sa žaljenjem obaveštavamo sve da je posle borbe članica našeg tima pretrpela povrede koje su je dovele u kritično stanje iz koga se nije oporavila. Saida je bila naša draga članica i divna osoba. Ona je našla svoje mesto kod nas pre nekoliko meseci, ali je postala član familije i mnogo će nam nedostajati – stoji u poruci ovog kluba.

I FFS organizacija je na svojoj Fejbuk stranici objavila tragičnu vest i izrazila saučešće njenoj porodici.

– Sigurnost boraca nam je najvažnija. Ali, borci znaju kakav rizik preuzimaju kada ulaze u oktogon. Svi su oni spremni na to… da mogu biti povređeni, ali to se ne očekuje u 99,9 odsto slučajeva. Njihovo zdravlje nikada ne zanemarujemo i tako je bilo u svih dosadašnjih 19 priredbi – piše u objavi FFS-a.

Mnogi sportisti i kolege opraštaju se od nesretne borkinje:

“Saida je bila je simpatična osoba s prekrasnom dušom”.

“Njena predanost sportu bila je 110 posto – putovala je kilometrima svaki dan samo zbog treninga”.

Izvor: Blic.rs
Foto: Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter