Izvor:
01.11.2016 u 15:51
0

Aleksandar Stanojević o reprezentaciji i rukometu na Bliskom istoku: U Dohi bih živeo celog života, ali je Bahrein azijski Las Vegas!

Aleksandar Stanojević, srpski rukometaš vratio se u nacionalni tim posle šest godina. Selektor Jovica Cvetković smatra da nekadašnji igrač Partizana može mnogo da pomogne državnom timu pošto igra na pozicijama krila i beka.

– Presrećan sam što sam ponovo deo reprezentacije Srbije. Ovo je jedan novi početak u nacionalnom dresu i nadam se da će biti uspešan. Selekcija je spoj mladih domaćih igrača i iskusnih internacionalaca što će sigurno dati rezultat – kaže Stanojević.

Reprezentaciji predstoje kvalifikacioni dueli protiv Poljske i Belorusije?
– Izuzetno teške utakmice su pred nama. Zna se koliko su Poljaci kvalitetni, kada igraju kući retko gube bodove. Idemo da se nadigravamo i pokušamo da ih iznenadimo. U duelu sa Belorusijom sve osim naše pobede bilo bi veliko razočarenje.

Dugo igrate u Aziji gde je rukomet postao veoma popularan?

– Poslednjih godina sve zemlje Bliskog istoka mnogo ulažu u rukomet. odmah su došli i rezultati a najbolji primer je Katar gde sam do skoro igrao. Osvojili su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu i učestvovali u Riju.

Stanojević kaže da se navikao na život u ovom delu sveta.

– Promenio sam nekoliko zemalja, Ali najlepše je bilo u Kataru. U Dohi bi mogao da provedem ceo život. Deo karijere sam proveo u Nemačkoj i Francuskoj, ali Doha me fascinira. Sve za život imate na jednom mestu. Klima je izvanredna more i plaže ispred kuće tako da ste potpuno opušteni i bez stresova.

Ipak ste promenili destinaciju?

– Iz Saudijske Arabije je došla veoma dobra ponuda i odlučio sam da pređem u Al Ahli. Ova zemlja je dosta zatvorenija i živi se po pravilima, koja se moraju poštovati. Meni to ne smeta jer imam dosta obaveza, a u hotelu imam sve što mi treba. Strancima, koji tek stignu je teško da se naviknu . Ako požele da popiju pivo to je praktično nemoguće, jer je svaka upotreba alkohola zabranjena.

Za provod ipak ima mogućnosti, kaže iskusni rukometaš:

– Ako neko hoće dobro da se zabavi onda je najbolje biti u Bahreinu. To je azijski Las Vegas gde je sve dozvoljeno prostitucija, narkotici, alkohol.

Ima li još stranaca u ekipi?

– Evropljana nema tako da mi je problem jer skoro niko ne govori engleski, a arapski nisam savladao. Nekako se sporazumevamo koristeći ruke i noge ha ha. Navikao sam već na to uglavnom znam šta je potrebno za komunikaciju na terenu.

Koliko su šeici, koji su vlasnici klubova strogi i kakvi su prema stranim igračima?

– Dosta su zahtevni, ali to je normalno jer ulažu svoj novac. Mi njima ovde u stvari pravimo zabavu na neki način i za to smo dobro plaćeni. Ovo je kao u filmu kada šeik udari dlanom o dlan prekida se trening koliko god da je trajao do tada.

Stanojević još uvek ne planira povratak u Evropu.

– Ne razmišljam o tome za sada. Ovde sam se navikao i dobro mi je finansijski sam zadovoljan. jedino da mi stigne neka ekstra ponuda onda bih razmislio i vratio se bliže Beogradu. To je jedino što mi nedostaje. Porodica i prijatelji mada kad god neko ima vremena dođe da me poseti – završio je Stanojević.

Happy.rs
Foto: Balkan handball.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter