Izvor:
31.10.2016 u 21:40
0

Realno: Daleko smo od svetskog vrha

Novi-stari selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković, uoči starta kvalifikacija za šampionat Evrope u Hrvatskoj, protiv Poljske i Belorusije, izjavio je da bezgranično veruje u tim, ali da mora da bude realan.

Predstoji nam mnogo rada na igri kako bismo mogli da odgovorimo adekvatno na ono što nas čeka. Treba biti realan i videti koliko imamo vremena da se spremimo za meč sa Poljskkom, trećom ekipom na svetu i četvrtom u Riju. Ako pogledamo realno, naš rejting je najslabiji u grupi, međutim, nisam pesimista, već veliki optimista. Bezgranično verujem u ovaj tim koji sam okupio, ali pokušavam na neki način da zaštitim sve ono što želimo da napravimo u ovom momentu rekao je Cvetković na konferenciji za medije.

On je dodao da u ekipi ima dosta novih igrača i da je potrebno promeniti neke stvari.

Za sve je potrebno vreme, ali bez obzira što ga nemamo, moramo da modifikujemo igru i da je ubrzamo. Nemoguće je u ovo vreme dobiti neku reprezentaciju ako ne pariraš u svim segmentima. Ako nemaš dobru odbranu i napad, ako nema sedam do 10 lakih golova, ne možeš da nadoknadiš to nečim drugim – Cvetković je obećao da će tim uraditi sve da već u prvoj utakmici pokaže kvalitet.

Nikoga se ne plašim, kao ni ovi momci, ali ne treba se busati već hvatati protivnika na spavanju. Busati se u grudi da ćemo mi nešto, ne ide nam u prilog. Rejting nam je takav kakav je, ali hoćemo sve da pobedimo. To je realnost poručio je nekada jedan od najboljih rukometaša sveta.

Sportski žurnal
Foto: Rukometni savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter