Izvor:
17.08.2019 u 09:17
0

NAZIRE SE NASLEDNIK NIKOLE GRBIĆA: Slobodan Kovač prvi kandidat za selektora!

Rastanak je usledio nedugo posle turnira u Bariju, na kojem reprezentacija nije uspela da obezbedi plasman na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

Grbića, nekada neizostavnog člana nacionalnog tima, mogao bi da nasledi saigrač iz reprezentacije – Slobodan Kovač.

Proslavljeni odbojkaš glavni je kandidat za upraženjeno mesto selektora reprezentacije Srbije, preneo je portal "Worldofvolley".

Boba Kovač, koji ima 51 godinu, već ima dosta trenerskog, ali i selektorskog iskustva.

Dve godine posle završetka igračke karijere, 2006. godine, počeo je trenerski posao. Vodio je Radnički iz Kragujevca, Peruđu, Halkbank, a poslednji tim na čijoj klupi je sedeo je Belogorje iz Rusije, sa kojim je osvojio Čelendž kup.

On je kao selektor predvodio reprezentacije Irana i Slovenije.

Slobodan Kovač je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a najsjajnijijim odličjem okitio se i godinu dana kasnije na Evropskom prvenstvu.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter