15°C

Beograd

KS S I UNICEF: Za inkluzivna igrališta 5.373.964 dinara!

Od košarkaške utakmice Srbija - Litvanija ostvaren je prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 10.747.928 dinara, a zahvaljujući našoj reprezentaciji i 18.213 navijača koji su ih bodrili, za inkluzivna igrališta u Srbiji će biti izdvojeno 5.373.964 dinara, saopštili su danas organizatori.

Spektakularna utakmica kojom su naši košarkaši u subotu ispraćeni na Svetsko prvenstvo u Kini imala je humani karakter, jer će polovina prihoda biti upućena UNICEF-u za izgradnju inkluzivnih igrališta na kojima će se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom igrati i družiti sa svojim vršnjacima.

Ovo je bila jedinstvena prilika da pozovemo sve navijače da navijaju za naš tim, da bodre košarkaše na vrlo kvalitetnoj utakmici, budu humani i pomognu da i deca sa smetnjama u razvoju mogu slobodno da se igraju sa svojim vršnjacima na igralištima koja su bezbedna, sigurna i koja će imati sprave prilagođene svoj deci, izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

Nama je partnerstvo sa UNICEF-om veoma važno, jer smo na ovom projektu pokazali da možemo da se ponašamo sportski i budemo humani, da damo doprinos društvu u kome rastu i naša deca. Zahvaljujem svima koji su bili sa nama u subotu, rekao je Tomašević.

Igra, sport i rekreacija jako su važni za zdravo odrastanje dece, a druženje sa vršnjacima i njihovo uključivanje u društvo ključni su faktori koji utiču na kvalitet života dece.

Samo zajedno možemo da napravimo razliku i pomognemo deci kojoj je potrebna podrška od čitave zajednice. Veliku zahvalnost dugujemo Košarkaškom savezu Srbije, svim reprezentativcima i našem ambasadoru i selektoru reprezentacije Aleksandru Đorđeviću na nesebičnoj podršci. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima moći ćemo da izgradimo inkluzivna igrališta u Srbiji, gde će deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom moći da se igraju sa svojim vršnjacima. U ime UNICEF-a zahvaljujem svim fanovima košarke koji su pokazali humanost u subotu uveče, izjavila je Vesna Savić Đukić, šef odseka za saradnju sa privredom UNICEF-a u Srbija.

Partnerstvo između KS S i UNICEF-a započeto je u godini kada se održava Svetsko prvenstvo u Kini i kada se obeležava 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta.

UNICEF i KS S zahvaljuju svim navijačima koji su se odazvali pozivu, kupili kartu i došli u plavom da navijaju za naše „orlove“ i pomognu u prikupljanju sredstava za izgradnju inkluzivnih igrališta u Srbiji.

Partnerstvo koje je započeto ovom utakmicom biće nastavljeno, jer su oba partnera odlučna da pomognu u kreiranju okruženja u kojem sva deca mogu da ostvare svoje potencijale, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar