SREMSKA MITROVICA: Tokom leta besplatni treninzi za decu!

 Sva deca, odnosno učenici osnovne škole na području Sremske Mitrovice, ovog leta imaju prilike da besplatno treniraju bilo koji od 15 sportova koji su u ponudi u okviru tradicionalne manifestacije "Leto na Savi", koju organizuje Sportski savez tog grada, uz podršku lokalne samouprave.

Ideja organizatora je da u okviru ove manifestacije, koja svake godine počinje sredinom jula i traje skoro do kraja leta, motivišu decu da treniraju i bave se sportom.

- Tokom ''Leta na Savi'' ima maksimalan broj sadržaja namenjenih učenicima osnovne i srednje škole, a ove godine smo poseban akcenat stavili na sadržaje za đake od prvog do četvrtog razreda, gde svi oni imaju prilike da besplatno treniraju bilo koji od 15 sportova koji su u ponudi - kaže generalni sekretar Sportskog saveza Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

Škole sporta Savez organizuje u saradnji s klubovima, trenerima i profesorima školica sporta, a sa decom rade, kaže Crnić, licencirani treneri.

 - Ono što je ostalo nepromenjeno godinama do sada jeste da su svi sportski sadržaji tokom leta, sve manifestacije, takmičenja, treninzi potpuno besplatni za svu decu i ne postoji nikakva diskriminacija. U Sremskoj Mitrovici ima 56,7 odsto dečaka i devojčica koji su u svakodnevnom trenažnom procesu, a nama je cilj da broj dece koja redovno treniraju bude još veći - objašnjava Crnić.

On kaže da ovakav program preko leta, kada deca mogu da se oprobaju u bilo kojem od 15 ponuđenih sportova, omogućava učenicima da lakše odaberu onaj koji im najviše odgovara i koji bi mogli da treniraju svakodnevno.

- Ono što mi, kao Savez, ne možemo da garantujemo jeste da li će svaki klub nakon što prođe ovaj letnji program, nuditi besplatne treninge i tokom cele godine, ali naša intencija i jeste bila da isforsiramo upravo one klubove kod kojih, inače, nema članarine i da deca, bez obzira na finansijske mogućnosti svoje porodice, mogu da se bave sportom i treniraju ono što vole - kaže Crnić.

U drugoj polovini avgusta, kaže Crnić, Sportski savez Sremska Mitrovica počinje da priprema Prvenstvo Srbije u triatlonu, koje, kako ističe, tradicionalno i sa puno ljubavi organizuju dugi niz godina.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro