Izvor:
27.09.2016 u 02:18
0

POZDRAVLJENI HEROJI: Veličanstven doček za srpske paraolimpijce

Više stotina građana okupilo se ispred Starog dvora, zgrade Skupštine Beograda, kako bi pozdravili srpske paraolimpijce posle osvajanja rekordnih devet medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Navijači su napravili divnu atmosferu, puštanjem na stotine balona u vis prilikom intoniranja himne "Bože pravde" i skandiranjem i ovacijama paraolimpijcima. Prethodno je, uoči izlaska sportista, uvertiru napravila muzička grupa THCF, koja je paraolimpijcima specijalno posvetila pesmu "Šampioni svakog dana".

Olimpijski, svetski i evropski šampion Željko Dimitrijević izrazio je zahvalnost svima koji su omogućili doček ispred Skupštine.

Hvala svima što su došli u ovolikom broju. Hvala svima koji su omogućili da svi ostvarimo san, a to je da paraolimpijci budu dočekani ispred Skupštine – rekao je Dimitrijević.

Najbolja stonoteniserka sveta Borislava Perić Ranković istakla je da je na dočeku imala veću tremu nego na svojim mečevima.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez navijača i njihove podrške, ali i bez nas. Nadam se da smo ispunili očekivanja. Moram da kažem da sada imam veću tremu nego na mečevima – poručila je Perić Ranković.

Svečanosti su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Slavko Gak i mnogi drugi.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

Tanjug
Foto: Twitter/ninamedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter