Izvor:
04.08.2018 u 08:44
0

Šok u Formuli 1: Rikardo napušta Red Bul i prelazi u Reno!

Australijanac Danijel Rikardo iznenadio je auto-moto javnost odlukom da napusti Red Bul i pređe u Reno.

Rikardo je od 2009. u Red Bulovoj porodici, počeo je u HRT, potom dve godine vozio za sestrinski tim Toro Roso, da bi 2014. stigao u glavnu ekipu.

Tokom pet godina je pobedio na sedam trka uz 29 podijuma.

"Bila je ovo verovatno jedna od najtežih odluka koje sam doneo u karijeri. Ali mislim da je vreme za svež i nov izazov", rekao je Rikardo.

Australijanac je potpisao dvogodišnji ugovor sa francuskim timom.

"Znam da je potrebno dosta stvari da se sredi kako bi se Reno opet borio na najvišem nivou. Ali impresionirao me njihov napredak u prethodne dve godine, a kad god je Reno bio u F1, eventualno je pobeđivao", dodao je Rikardo.

On je trenutno petoplasirani u generalnom poretku F1 sa 118 bodova iz 12 trka. Naredna je na programu 26. avgusta u Belgiji.

b92.net
Foto: wikipedia/nicolas garcia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter