31°C

Beograd

PARTIZAN IPAK U LIGI ŠAMPIONA: Takmičiće se u NAJTEŽOJ GRUPI!

Još pre odluke KK Partizan da ne igra Evrokup, kako bi izbegao suspenziju od strane KSS-a po naredbi FIBA, Košarkaški savez Srbije je uspeo da kroz pregovore sa svetskom kućom košarke postigne da crno-beli naredne sezone igraju u FIBA Ligi šampiona.

KSS je Partizanu obezbedio na vreme da ga, ukoliko odustane od drugog po snazi Evroliginog takmičenja, čeka mesto u elitnom klupskom nadmetanju koje organizuje Međunarodna federacija košarkaških asocijacija (FIBA).

Partizan je istupio iz Evorkupa pre petka, kada je bio poslednji rok, ali je usled naknadnog ubacivanja u FIBA Ligu šampiona svrstan u najtežu grupu, kao i većina ekipa koje su to učinile. Crno-beli su zato u grupi u kojoj su AEK, Dinamo Sasari, Bešiktaš, Zelena gora, Oldenburg i Solnok.

FIBA je, poput Partizana, na isti način u svoje takmičenje uvrstila i AEK i Zelenu Goru, jer su i oni prvo izrazili želju da igraju Evrokup, a onda se predomislili. Svetska kuća košarke trenutno ima komunikaciju sa još nekoliko klubova koji bi da se prebace u Ligu šampiona, ali je u ovom trenutku potpuna nepoznanica šta će biti sa španskim ekipama.

Podsetimo, Košarkaški savez Srbije će, kao što je to bio slučaj i sa Mega Leksom, dati 50.000 evra Partizanu kao pomoć za učešće u FIBA Ligi šampiona.

Blic
Foto:Twitter/34sad_com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar