Izvor:
17.03.2018 u 03:42
0

VEČITI DERBI U FINALU KUPA MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Crno-bele nakon neizvesne završnice savladale Radivoj Korać, za trofej sa Zvezdom!

Košarkašice Partizana plasirale su se u finale Kup Milan Ciga Vasojević posle pobede nad ekipom Radivoj Korać rezultatom 71:67.

Ranije danas u prvom polufinalu Crvena zvezda je savladala Kraljevo, pa ćemo u velikom finalu gledati večiti derbi.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila Olga Stepanović sa 21 poenom. Kod Koraća istakla se Ljilja Tomašević sa 27 koševa, dok je 13 postigla Hristina Marjanović.

Korać je otvorio utakmicu trojkom Inđić na šta je odgovorila Matić sa dva poena. Usledila je serija gošći koju je predvodila Tomašević sa četiri poena za vođstvo 11:4 posle tri minuta igre. Crno-bele je u igru vratila Stepanović sa četiri vezana poena, a zatim je Vidović posle nesportske greške Koraća bila precizna sa linije slobodnih bacanja i Partizan je prišao na poen minusa – 11:10 u 6. minutu. Partizan je do prvog izjednačenja stigao u 8. minutu (13:13), ali pored raspoložene Tomašević koja je u uvodnim minutama postigla čak 10 poena, i to uglavnom posle prodora, crno-bele nisu mogle i da povedu. "Žućkove naslednice" su na isteku prve četvrtine vodile sa dva poena (19:17).

Prvo vođstvo na meču Partizanu je donela iskusni centar Ivanka Matić u 15. minutu – 26:24. Tajm-aut trenera Pavlovića nije urodio plodom jer je Radović prvom trojkom na utakmici donela svom timu pet poena prednosti (29:24). Nesportska lična Klausen, što je Turudić iskoristila i bila precizna sa linije slobodnih bacanja, kao i odličan solo prodor Marjanović, uz poen posle prekršaja vratili su Korać na 29:29. Partizan je dugo bio bez poena, ali su onda Stepanović i Cvetković vezale dve trojke, a Vučković sa linije penala vratila svom timu pet poena prednosti – 36:31 u 19. minutu. Tačku na prvih 20 minuta stavila je Olga Stepanović svojom drugom trojkom kojom je Partizan otišao na veliki odmor sa četiri poena viška – 39:35. Bio je to njen 11. poen.

Marjanović je otvorila treću četvrtinu poenima kojima je Korać prišao na dva poena minusa (39:37). Usledila je serija crno-belih 6:0 za vođstvo 45:37 u 23. minutu, na šta je Inđić odgovorila trojkom. I dok je Stepanović nastavila košgetersku seriju na jednoj strani, na drugoj je Tomašević održavala Korać u igri. Vezala je četiri poena za rezultat 47:44 u 26. minutu. Stepanović 15, Tomašević 16 poena. Do kraja četvrtine crno-bele su održavale tri do pet poena, a u poslednju četvrtinu ušle sa rezultatom 56:51 posle poena Špikić.

Partizan je u 32. minutu stekao respektabilnih osam poena prednosti (59:51), ali ih nije dugo zadržao. Četiri poena Vulović, uz asistencije Tomašević, zatim četiri vezana poene Tomašević približili su Korać na 61:59 u 34. minutu. Koraću se velika borbenost i želja isplatila u 35. minutu kada je posle poena Vulović sa poludistance stigao do izjednačenja. Možda i utakmicu života Tomašević je krunisala novim poenima u 36. minutu za vođstvo Koraća 63:61. Bio je to njen 27. poen i signal treneru Partizana Blagoji Iviću da pozove tajm-aut. Korać je već sredinom četvrtine izašao iz bonusa, što je dalo Partizanu četiri laka poena sa linije slobodnih bacanja za novo vođstvo 65:63. U uzbudljivom finišu prvo je Marjanović sa četiri poena ponovo donela Koraću prednost, da bi Stepanović svojim 19. poenom minut i po pre kraja izjednačila na 67:67. Stepanović je, posle nekoliko obostranih promašaja, 23 sekunde pre kraja bila precizna sa linije penala za 69:67. Korać iz dva napada nije uspeo da poentira, a Radović je sekund pre isteka vremena faulirana. Bila je precizna oba puta i postavila konačnih 71:67.

Veliko finale je na programu u subotu od 19 časova, a Crvena zvezda brani trofej osvojen prošle godine u Novom Sadu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/KSSrbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter