Izvor:
09.02.2018 u 22:13
0

KARI SE VRATIO U BARSELONU: Svetislav Pešić drugi put na klupi Katalonaca!

Svetislav Pešić se vratio u Barselonu. Srpski košarkaši trener po drugi put će trenirati tim sa kojim je od 2002. do 2004. godine, osvojio evroligašku titulu u klupskoj istoriji i dva pehara namenjena prvaku Španije.

– Srećan sam što sam opet trener Barse. Brzo sam prihvatio novi izazov u karijeri. Došao sam sa željom da pomognem mom klubu i pokušam da unapredim ekipu. To je moja misija. Niko nije rođen sa samopouzdanjem, ono se stiče treningom. Spreman sam i motivisan. Najvažnije je da sezona još traje, da nije završena. Imamo šansu da napredujemo i da osvojimo nešto. Ali, najpre da pobedimo u nedelju, za nas sezona sada počinje – poručio je Pešić na predstavljanju.

Popularni Kari će debitovati u nedelju od 12.30 kada se barsa u 20. kolu ACB lige sastaje sa Bilbaom.

– Nema bolje pripreme za Kup kralja od trijumfa nad Bilbaoom. Mnogo izazova nas čeka. Moramo da pronađemo način da budemo ujedinjeni i ne samo da pobeđujemo, već da se borimo. Ne mogu mnogo toga da promenim, ali je jasno da nijedan tim ne može da bude šampion bez odbrane – naglasio je Pešić.

Naš 68-godišnji stručnjak je u karijeri bio trener Bosne, Albe, Kelna, Barselone, Lotomatike, Đirone, Dinama iz Moskve, Crvene zvezde, Valensije i Bajerna. Kao selektor je predvodio reprezentaciju Jugoslavije do titule evropskog šampiona u Turskoj 2001, odnosno zvanja svetskog prvaka u Indijanapolisu godinu dana kasnije. Sa Nemačkom je postao kontinentalni šampion 1993.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter