Izvor:
01.07.2016 u 20:47
0

PARTIZAN PRED IZBACIVANJEM : FIBA naložila žestoke kazne

Košarkaski savez Srbije (KSS) saopštio je danas da će u skladu sa ranijim odlukama suspendovati KK Partizan zbog odluke crno-belih da naredne sezone igraju u Evrokupu.

Na osnovu Vašeg dopisa o konkretnim merama koje će Košarkaški savez Srbije preduzeti prema KK Partizan zbog njegove odluke da učestvuje u Evrokupu, obaveštavam vas da je Upravni odbor KSS, na osnovu odluke koju je doneo Bord FIBA Evropa na sastanku u Parizu 20. marta 2016, još 19. aprila doneo odluku da je svaki klub sa teritorije Srbije koji potpiše ugovor sa EKA i prihvati učešće u Evrokupu automatski suspendovan iz članstva u KSS– navodi se u odgovoru KSS FIBA Evropa.

Kako se navodi, u toj odluci je jasno precizirano da se to odnosi na sva nacionalna takmičenja u svim kategorijama, kao i na sva ostala prava i obaveze koje bilo koji klub, član KSS, ima.

Mislim da je iz odluke UO KSS više nego jasno koje konkretne mere preduzimamo prema KK Partizan zbog njegove odluke u vezi sa učešćem u Evrokupu. KSS je deo FIBA Evropa, sa svim pravima i obavezama koje iz tog članstva proizilaze. Shodno tome, poštujemo i na teritoriji Srbije sprovodimo sve odluke koje Bord FIBA Evropa, u skladu sa svojim Statutom, donese.

Ujedno, predsednik KSS Dragan Ðilas postavio je nekoliko pitanja FIBA u vezi sa organizacijom takmičenja, pogotovo FIBA Lige šampiona i pokrenuo pitanje odgovornostI za sve sto se dešava u evropskoj klupskoj košarci, kao i upitao da li će se dosadašnja pogrešna politika promeniti.

Tanjug
Foto: Wikimedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter