Izvor:
16.04.2016 u 16:11
0

FIBA preti Srbiji izbacivanjem sa EP zbog Evrokupa

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je upozorenje FIBA da će biti suspendovana sa Evropskog prvenstva 2017. godine jer su srpski klubovi izabrali da se takmiče u Evrokupu,prenosi specijalizovani košarkaški sajt Sportando.

Pored Srbije pismo upozorenja dobile su svi savezi iz regiona, kao i Španija, Italija, Turska, Rusija, Izrael, Poljska, Litvanija i Grčka.

Reprezentacije imaju priliku da izbegnu kaznu pod uslovom da suspenduju klubove.

U najtežoj situaciji je KS Slovenije jer je izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak poslao dopis u kojem je saopšteno da je tamošnja reprezentacija izbačena sa EP, pošto je podržao nastup u Evroligi i Evrokupu.

Ukoliko KS Slovenije do srede ne dostavi dokumenta da ne podržava odluke klubova, tamošnji nacionalni tim neće igrati na prvenstvu Evrope naredne godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter.com/fiba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter