Izvor:
20.06.2016 u 15:48
0

„ORLOVI“ PRED PRVIM IZAZOVOM: Francuzi odlična provera za kvalifikacije!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je zadovoljan odnosom i zalaganjem ekipe na pripremama, uprkos brojnim povredama i otkazima igrača.

Veliki je izazov za svakoga ko je takmičar, pa tako i za mene i za strucni štab. Nije lako da čovek za 12 sati promeni neke taktičke zamisli u odnosu na ekipu koju je mislio da će da ima. Na te stvari ne možemo da uticemo– rekao je Ðorđević novinarima na otvorenom treningu u KOMBANK areni.

On je naglasio da je u svakodnevnom kontaktu sa Nemanjom Bjelicom koji će sutra imati konačan pregled u SAD, dok je Milan Mačvan povredio prst na nozi i pauziraće oko 15 dana.

Greška je moja, jer sam Mačvanu dao dva dana odmora. Trebao je odmah nakon završnice serije u Italiji da se priključio i onda se ne bi povredio. Šalim se naravno, to su neke stvari na koje ne možemo da utičemo. Veoma je teško kada dođe do povreda, ali sam zadovoljan odnosom ekipe koja dobro odgovara na rad. Pre svega je fokus da igrače oporavimo i ubacimo u pravu formu pred takmičenje– rekao je Đorđević.

Ðorđević se suočio sa otkazima pojedinih igrača, dok su se neki priključili timu odmah nakon završene sezone.

Jednostavno, nemamo drugo rešenje osim da se bavimo sobom, igračima koji su tu i njihovom formom, velikom željom i profesionalnošću, kao i velikim, osećajem ponosa što igraju za svoju zemlju. To je ono što tražimo i odatle treba da krenemo. To je ono što imamo i što će svi momci dati na treninzima i utakmicama

Prema njegovim rečima, stvorila se slika kao da je Srbija već obezbedila plasman na Olimpijske igre.

Ko može da kaže da je takmičenje završeno i da se Srbija plasirala na Olimpijske igre? Da bismo mogli da trčimo, potrebno je da prvo hodamo, a pre hodanja možda i da hodamo malo četvoronoške. Zadovoljan sam fenomenalnim odnosom momaka. Svi imaju ozbiljnost da se bore za boje svoje zemlje. Ti momci imaju veliko srce i time sam najzadovoljniji– rekao je Ðorđević i naglasio da je nacionalni tim sa namerom želeo što jače mečeve pred start kvalifikacionog turnira.

Ciljali smo da igramo s dobrim i kvalitetnim protivnicima. Ova utakmica dolazi vrlo rano za nas. Francuska imaa oko sedam dana prednosti u odnosu na nas. Oni su ekipa koja je jako dugo zajedno i to će nam biti dobar trening i dobra priprema. Moramo da se potrudimo da svima damo dozu odmora i podelimo minutažu. Glavna stvar je dovesti fizičku spremu igrača na zavidan nivo- zaključio je Ðorđević.

Košarkaši Srbije će sutra otputovati za Francusku gde će se 21. juna u Parizu sastati sa domaćom selekcijom, dok je duel sa istim rivalom zakazan za 25. jun u Kombank areni. Poslednju proveru pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, srpski tim će imati protiv Grčke 28. juna, takođe u beogradskoj dvorani.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju počinje 4. jula, kada se Srbija sastaje sa Portorikom, dok će 6. jula protivnik Srbije biti Angola. Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobednik turnira.

Tanjug
Foto: Twitter/nbamaniacs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter