Izvor:
05.12.2019 u 21:51
0

TREĆA UZASTOPNA POBEDA U EVROLIGI: Crvena zvezda savladala Armani u Milanu!

Pet od pet! Crvena zvezda je i u petom međusobnom meču protiv Armanija u Evroligi došla do pobede – 77:67!

Ali, naravno, važan trijumf nisu obezbedili statističari, već direktni proizvođači crveno – belih na parketu. Izabranici Dragana Šakote su, bez dileme, bili bolji tim u Milanu, pa su na krilima grlatih "delija" došli do važnih bodova. Bilo je tesno, ali time je pobeda još slađa. Beograđani su igrali na krilima fantastičnih Amerikanaca Lorenca Brauna (21 poen i sedam asistencija) i Bilija Berona (17 poena), koji su u momentima kada se meč prelamao bili mirne ruke i hladne glave.

Crveno-beli su, dakle, italijanskog velikana do sinoć pobedili sva četiri dosadašnja međusobna duela u najelitnijem evropskom takmičenju, stigli su u Italiju sa tri boda manje na tabelu o odnosu na tim iz MIlana, pa je novo slavlje došlo kao šlag na petospratnu tortu.

Košarkaši Armanija su najbolja trojkaška ekipa u Evroligi, ali to oružje je sinoć je zakazalo (7/29), što je i jedan od najvećih razloga njenog poraza. Uz to, iskusni Skola Luis skola je zakazao, pa, kada se sve sabere i oduzme, nije ovo bila noć Armanija. Ali, krenimo redom.

U prvoj deonici sve se vrtelo oko Lorenca Brauna. Odlično se kretao, delio je fantastično lopte, postizao poene, ali je i izgubio je veliki broj lopti. Praktično igralo se koš za koš, čas su minimalno vodili domaći, čas gosti. Dobro su napadu igrali crveno – beli, a trojka Dobrića u poslednjim trenucima doprinela je da Zvezda ode sa prednošću od 20:18 na mali odmor.

Seriju od 8:0 napravio je Armani u uvodnim minutima nastavka posle prve trojke Italijana preko Nemanje Nedovića, ali Čović je prekinuo kratak post Beograđana. Ponovo se igralo čvrsto, sa rezultatskim klackalicama, ali Nedović je držao Armani u životu, kao i probuđeni Moraskini. U momentima kada se činilo da će se domaćin odlepiti značajnije, Beron je najpre trojkom, a zatim i sa tri iskorišćena slobodna bacanja vratio neizvesnost, pa se na poluvreme otišlo tesnim prednošću izabranika Etore Mesine – 40:39.

I na početku trećeo deonice ista slika. Tesno, gusto, igralo se poen za poen. Zvezdi je bio olakšan posao, pošto je zbog povrede Nemanja Nedović završio utakmicu. Ubacila su crveno – beli u brzinu, igrači iz Milana su zakazali, pa su Beograđani došli plus sedam na dva minuta do kraja četvrtine, što je bila njihova najveća prednost na meču. Šamarali su brzinski izabranici Dragana Šakote protivnika, pored Lorenca Brauna i Bilija Beroba, razgoropadio se i Majk Odžo, napravili su gosti u ovoj deonici 18:10 u svoju korist, pa su u poslednju ušli sa lepim vođstvom od 57:50. Odbrana Crevene zvezde je, dajkle, bila na visokom nivou, pošto je domaću evorligašku ekipu svela na samo 50 poena za tri četvrtine.

Zvezda je nastavila da pleđe, Bili i Lorneco su bili nerešiva enigma za domaće i u poslednjoj deonici. U par navrata, kada se domaća publika ponadala da će njihovi ljubimci doći do preokreta i pobede, američki duo fantastiko Lorenco Braun i Bili Beron držali su čas košarke.

Staloženo i pametno, Zvezda je privela meč kraju i sada će sa punim plućima prići narednim izazovima. Najpre će izabranici Dragana Šakote u subotu od 18 sati dočekati ekipu FMP – a u regionalnoj ligi, a potom će ugostiti Bakoniju narednog četvrtka u 13. kolu Evrolige.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter