Izvor:
24.11.2019 u 19:29
0

DRAMA U MORAČI: Neobične sudijske odluke presudile Partizanu!

Košarkaši Partizana poraženi su od Budućnosti rezultatom 65:60 u derbiju 8. kola ABA lige u podgoričkoj "Morači".

Derbi kola u Morači počeo je ceremonijom na kojoj je Nemanji Gordiću uručen dres od strane Budućnosti u znak zahvalnosti za sve što je učinio za osam godina provedenih u klubu u dva perioda.

Partizan je dobro počeo derbi, uspeli su na polovini četvrtine da steknu prednost od dva poseda posle poena Novice Veličkovića, kada je na semaforu stajalo 8:12.

Igrale su se dobre odbrane i nešto jači tempo, ali nismo videli nešto veći broj poena, pošto je na kraju prvog desetominutnog perioda rezultat glasio 12:19.

Druga četvrtina je počela serijom od pet poena u režiji Nikole Ivanovića, pa je Budućnost u tom naletu uspela na kratko i da povede, ali je taj talas Partizan uspešno odbio. Pokrenuo se Novica Veličković, igrao je veoma dobro i uz pomoć mlađih kolega stekao prednost od 8 poena poluvremenu, kada je bilo 37:29.

U prvom poluvremenu je jedino Markus Pejdž pogodio tojku za Partizan, a odmah po početku drugog poluvremena, pogodio je i Novica Veličković i tako postao prvi dvocifreni igrač na meču. Videli smo i dva "monstruozna" zakucavanja Martina i Tomasa, koji su podigli publiku na noge. Gledali smo egal treću četvrtinu iz koje je Partizan izašao sa poenom prednosti 52:51.

U poslednjem kvartalu je bilo dosta tenzija. Postignut je jako mali broj poena, a sudije su imale nekoliko sumnjivih odluka, pa je zbog svojih protesta isključen i trener Partizana, Andrea Trinkijeri. U toj završnici se domaći tim bolje snašao, dobio je poslednji kvartal sa 14:8, ubacio ključna slobodna bacanja i upisao sedmu pobedu koja ga vodi na vrh ABA lige.

Partizan sada ima skor od 5 pobeda i 3 poraza i nalazi se na deobi četvrtog mesta regionalnog takmičenja.

Najefiksaniji je bio Džastin Kobs sa 14 poena, a po 12 su postigli Martin i Ivanović. Novica Veličković na drugoj strani bio je najefikasniji sa 11 poena, dok su po 8 imali Mozli i Tomas.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter