Izvor:
17.11.2019 u 17:10
0

SRBIJA DOMINANTNA PROTIV ALBANIJE U ŽENSKOJ KOŠARCI: Pobeda sa 105 poena razlike!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na gostovanju u Albaniji u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, slavila je pobedu od 139:34.

Naše dame ostvarile su pobedu u prvom kolu protiv Turske i kao veliki favoriti ušle u meč sa Albanijom.

Domaćin ovog susreta pretrpeo je težak poraz na startu kvalifikacija izgubivši sa čak 65 poena razlike od Litvanije, ali sada su prošle još gore, pred svojim navijačima doživele su težak debakl.

Bilo je to fantastično izdanje izabranica selektorke Marine Maljković od početka do kraja.

Od samog starta uhvatile su fantastičan ritam kojim su prosto mlele protivnika, kojem nije pomogla ni podrška sa tribina.

Nikolina Milić i Nevena Jovanović su davale ton sigurnim poenima na startu susreta, pa je za tili čas prednost bila dvocifrena da bi na kraju četvrtine bilo 36:15 za Srbiju.

Nastavile su nesmanjenom žestinom i na poluvremenu je već bilo ogromnih 74:23, a do tog momenta u strelce su se upisale sve srpske košarkašice.

Nije im nedostajalo motiva ni u nastavku meča. Tamo gde su stale posle 20 minuta, nastavile su u trećoj četvrtini tokom koje je Albanija uspela da postigne svega četiri poena.

Već tad je bilo evidentno da će izabranice Marine Maljković nadmašiti pobedu Litvanije nad Albanijom u prvom kolu (108:43).

Do kraja, bilo je samp pitanje sa koliko poena će dobiti i sve se završilo na neverovatnih +105!

U timu Srbije najefikasnija je bila Nikolina Milić sa 24 poena, Jovana Nogić je postigla 20, Nevena Jovanović 16 poena, dok je kod domaćina najbolja bila Enksi Ksanaj sa 13 poena.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 2. kolo:

Albanija – Srbija 34:139

dvorana: Palata sporta "Dimitrak Goga"
sudije: Horozov, Bisuel, Velikov

Albanija: Lugaj, M. Molaj 2, Sinani 0, Is. Molaj 2, Veri 4, Lalaj, Ksanaj 13, Mehmeti 8, Dašja, Kobo, Hasani, Aliaj 4.

Srbija: Miljković 11, Zarić 8, Nogić 20, Stanačev 7, Popović 12, Čađo 10, Jovanović 16, Butulija 2, Milić 24, Bojović 8, Škorić 12, T. Jovanović 9.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter