Izvor:
31.10.2019 u 19:54
0

KRIZA U GOLDEN STEJTU: Da li se Vorijorsi već sada odriču plejofa?

Da li će Golden Stejt Voriorsi da se okrenu "tankovanju" u nastavku sezone?

Iako su letos tim napustili Kevin Durent i Andre Igudala, a zbog povrede ostali bez Kleja Tompsona do kraja sezone, Voriorsi su i dalje imali na parketu dovoljno kvaliteta koji garantuje bar plej-of.

Ubedljivi porazi na startu sezone su pokazali da Stef Kari, Drejmond Grin i Dianđelo Rasel možda neće biti dovoljni za nastavak uspešne priče, a sada kada je Kari slomio šaku Voriorsi se nalaze pred ozbiljnom dilemom.

Ne samo da će morati da se pomire sa činjenicom da će verovatno propustiti plej-of, već se kao jedan od ciljeva sada nameče i takozvano "tankovanje", odnosno namerno gubljenje utakmica kako bi se povećale šanse za što bolju poziciju na sledećem draftu.

"To je protiv svake stvare za koju se zalažemo. Borićemo se žestoko. Razvijati naše mlade momke. Naučiti da pobeđujemo. Ne postaje se bolji tako što gubiš. Naša cela organizacija se svodi na pobeđivanje. I mi ćemo pobeđivati. Biće prepreka na putu, ali nikad nećemo prihvatiti gubljenje", rekao je vlasnik Voriorsa Džo Lekob.

Međutim, činjenice pokazuju da Voriorsi nemaju previše izbora. Sa povređenim Karijem i rovitim Grinom koji još leči leđa i lakat, stvari mogu da se zakomplikuju u budućnosti jer duguju Bruklinu pik prve runde za trejd Durenta i Rasela, a zaštitili su prvih 20.

U svakom slučaju, Voriorsi nastavljaju da plaćaju dugove za "kredite" koje su uzeli za apsolutnu dominaciju u prethodnih pet sezona.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter