29°C

Beograd

SKOLA PONOVO U EVROLIGI: Real sprema ponudu za veterana!

Kada vas u tim godinama žele ovi timovi, onda znate da i dalje mnogo vredite.

- Nikad nisam rekao da mi je ovo poslednja utakmica.

Ovo su bile reči Luisa Skole kada su ga novinari upitali za penzionisanje posle poraza u finalu Mundobasketa, kada je Španija "srušila" njegov sad da sa Argentinom može da bude prvak sveta, pa se već tu moglo naslutiti da ima snage i za Olimpijske igre...

Uvek je davao 250% u dresu reprezentacije, dok je u tim godinama, a ima ih 39, mnogo teže izdržati tempo na klupskom nivou, tako da je od 2017. godine u Kini.

Ipak, posle fantastičnih partija u dresu "gaučosa", klubovima u Evropi postalo je jasno da bi veteran mogao i njima da pomogne, tako da se već danima spekuliše o tome da Real Madrid sprema ponudu za njega...

Mora se reći i da je Skola davno rekao da je dres Tau Keramike, odnosno Baskonije, za koju je igrao od 1998. do 2007. godine, jedini koji će nositi u Evropi.

S obzirom na to da Real Madrid planira da Luisa Skolu koristi samo u Evroligi, ne i ACB ligi, možda to iskusnog košarkaša natera da se predomisli, dok se navijači Baskonije nadaju da će i njihov klub reagovati.

Sportski direktor je otkrio da su u stalnim razgovorima, ali problem predstavlja što bi kod njih "morao" da igra sva tri takmičenja - prvenstvo, kup i Evroligu.

Luis Skola je trenutno član ekipe Šangaj Šarks, pre toga je igrao za Šanksi Brejv Dragonse, dok je od odlaska iz Španije deset godina igrao u NBA - Bruklin, Toronto, Indija,a Finiks i Hjuston. Istina je da će dogodine imati 40 godina, ali i dalje je "tata" za igru pod obručima.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar