Izvor:
14.08.2019 u 18:12
0

ĆURKOVIĆ: „Amerika može do trećeg uzastopnog zlata, ali Srbija…“!

Na zvaničnom sajtu FIBA je objavljena analiza Igora Ćurkovića u kojoj navodi da su SAD, Srbija i Grčka glavni favoriti za osvajanje medalja na Mundobasketu.

Kako se navodi u tekstu, ekipa koji će predvoditi legendarni trener Greg Popovič ima šansu da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju za SAD, čime bi taj nacionalni tim postao prvi u istoriji sa takvim rezultatom.

– SAD imaju šansu da to urade, a dok ne pokažu nekakve znakove slabosti u pripremnim utakmicama ostaju glavni favoriti za zlatnu medalju. Srbija izgleda veoma dobro, pa bismo mogli da vidimo reprizu finala iz Svetskog kupa 2014. godine i Olimpijskih igara dve godine kasnije – navodi autor.

Kao drugog favorita Ćurković je izdvojio reprezentaciju Srbije.

– Za svaki tim na svetu bi gubljenje Miloša Teodosića bio katastrofalan udarac. Za Srbiju, to je samo signal da promeša brzine i da postigne 95 poena protiv Litvanije u Litvaniji. Srbija je imala i 95 poena protiv Finske, a 97 protiv čačanskog Borca. Srbija će pronaći način da postiže poene, a to nije iznenađujuće s obzirom na to da u timu ima Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i ostale igrače, na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem – dodao je Ćurković.

Autor je istakao Grčku, sa Janisom Adetokumbom, kao trećeg favorita, dok je na četvrto i peto mesto postavio Španiju i Francusku.

Slede Australija, Argentina, Nigerija, Litvanija i Turska, koje kompletiraju najboljih deset, prema mišljenju autora.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter