10°C

Beograd

KOŠARKA: Serhio Rodrigez saopštio da neće igrati za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu i Kini!

Španški košarkaš Serhio Rodrigez saopštio je da neće igrati za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Iskusni plejmejker istakao je da mu je to jedna od najtežih odluka u sportskoj karijeri.

"Bila je to teška i komplikovana odlukla, jer je za mene igranje za reprezentaciju i predstavljanje svoje žemlje tokom 15 godina bio prioritet. Ali moram da budem iskren i ovaj put, jer mislim da nisam u mogućnosti da pomognem Španiji na Svetskom prvenstvu u Kini", napisao je Rodigrez na društevnim mrežama.

Kao razlog izostanka iz nacionalnog tima, Rodrigez je naveo da želi da provede više vremena sa svojom porodicom i da se oporavi od naporne i teške sezone u CSKA.

Prošle sezone, 33-godišnji organizator igre sa "armejcima" je osvojio Evroligu i titulu u VTB ligi.

Bila mu je to druga titula u najjačem košarkaškom klupskom takmičenju, nakon što je prvu osvojio 2015. godine sa Real Madridom.

Sa Španijom je 2006. godine bio šampion sveta, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. ima osvojeno srebno, a četiri godine kasnije na istom takmičenju u Rio de Žaneiru okitio se bronzom.

Na Evropskom prvenstvu 2015. godine, "Ćaćo" je bio šampion Starog kontinenta, dok je tri godine ranije došao do trećeg stepenika na pobedničkom postolju, kao i na EP 2017.

Svetsko prvenstvo za košarkaše igre se od 31. avgusta do 15. septembra, a Španija je u grupi C sa Iranom, Tunisom i Portorikom.

Izvor: Tanjug
Foto: pexels.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar