Izvor:
27.06.2019 u 08:30
0

POČINJE EP U KOŠARCI ZA ŽENE: Srbija protiv Belorusije!

Evropsko prvenstvo u košarci za žene, koje zajedno organizuju Srbija i Letonija, počinje danas, a za trofej najboljeg tima na Starom kontinentu boriće se 16 selekcija.

Biće to 37. izdanje šampionata Evrope, a Zrenjanin, Niš, Beograd i Riga ugostiće najbolje košarkašice Starog kontineta.

Titulu brani reprezentacija Španije, grupna faza igraće u tri grada (Niš, Zrenjanin, Riga), dok će se završnica održati u prestonici Srbije.

Reprezentacija Srbije igraće u Zrenjaninu u grupi D, a šampionat otvara večeras sa Belorusijom od 20.30. sati. Potivnici u grupi biće joj još Rusija i Belgija.

Boje Srbije na EP braniće Maja Miljkovic, Sonja Petrovic, Saša Cado, Nevena Jovanovic, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakic, Nikolina Milic, Dragana Stankovic, Aleksandra Stanacev, Ana Dabovic i Maja Škoric.

Selektor Marina Maljkovic rekala je da je Srbija nije favoriti u grupi, jer su ostali rivali u grupi jači od srpskog tima.

Mi jesmo na turniru u Francuskoj napravili dobar rezultat. Pobedili smo Francusku i Tursku, ali smo izgubili od Rusije koja nam je direktan konkurent u grupi. Jacina grupe, ja to tako gledam, treba da bude ogromna motivacija mojim košarkašicama, ne da pricaju o njoj i da kukamo. Moja obaveza, kao trenera, jeste da kažem kakva je realno situacija – rekla je Maljković.

Ona je istakla i da je druga faza takmičenja daleko.

Moramo mnogo znoja da prolijemo da bismo prošli najtežu grupu. To cemo uraditi samo ispravnim razmišljanjem, da pretvorimo tu realnu težinu naše grupe u nešto pozitivno i da podignemo kolicinu volje, da budemo tim koji ima ubedljivo najbolji voljni momenat, daleko ispred svih… Svi dobro znate da je reprezentacija sada drugacija, ja i kad sam došla ponovo na mesto selektora imam osecaj ne da nastavljam od 2016. i Rija, vec kao da pocinjem ponovo iznova 2011. godine, kada sam prvi put došla na ovo mesto – rekla je Maljković i dodala da u njenom timu postoji balans između "novih" i "starijih" igračica.

Vidim da te mlade definitivno treba da budu prijatna stvar. Pravi vetar u leda, koji ce da unese svežinu u naš tim, a starije igracice moraju dobro da se podsete onih svojih partija koje svi pamtimo, kada su bile najjace. Kada te dve stvari spojimo, onda možemo, uz najveci voljni momenat na turniru, a to definitivno treba da nas krasi, da ocekujemo dobar rezultat – zakljčila je Maljkovic.

Kapiten Srbije Jelena Milovanović Bruks rekla je da je spremna za start EP.

Euforije ima, treme ne treba da bude… Može samo ona pozitivna, koja bi trebalo da nam bude dodatni motiv da dobro otvorimo EP. Vredno i naporno smo radile od prvog dana, smatram da smo spremne da izademo i ostavimo srce na terenu. Naucene smo da idemo od prve utakmice, tako se i pripremamo – rekla je Milovanović Bruks, koja je govorila i o rivalima u grupi.

Iz svakog šešira na žrebu, izvukli smo, kad se gledaju uspesi tih timova, najteže protivnike. Tako smo se i pripremale ova dva meseca. Prvi rival je Belorusija, najviše vremena smo imali da se za njih pripremimo. Naša brzina i naš nacin igre bi trebalo protiv njih da nam bude prednost. Našu energiju ne može svako da isprati, tako da, ako to bude na vrhunskom nivou, ne sumnjam da ce sve proci dobro. Nas duh uvek krasi, sve što je van terena treba da se prenese na teren i tu nece biti problema – zaključila je Milovanović Bruks.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter