Izvor:
08.06.2019 u 15:20
0

MALJKOVIĆ: Tim nije u fantastičnoj situaciji ali će se na predstojećem Evropskom prvenstvu boriti kao i prethodnih godina!

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković izjavila je danas da tim nije u fantastičnoj situaciji, ali da će se na predstojećem Evropskom prvenstvu boriti kao i prethodnih godina.

– Uvek je svetinja nositi taj dres, a posebno kada igraš u Srbiji pred domaćom publikom. Da li je dres crveni ili plavi, to nam neće predstavljati problem. Važno je da se zna značaj tog dresa, da ti u glavi budu velikani i legende iz prošlosti koji su taj dres nosili. S dozom najpozitivnije energije i s našom publikom, da budemo najbolji mogući i da se borimo za ovu zemlju kao i uvek – rekla je Maljkovićeva posle promocije novih garnitura dresova nacionalnih selekcija.

Ona je istakla da ovaj tim nije ona reprezentacija koja je 2015. postala šampion Evrope i ona koja je na Olimpijskim igrama 2016. godine osvojila bronzanu medalju.

– Devojke su ostarile, dve košarkasice su se skoro porodile. Sve su to lepe i prirodne stvari. Znamo da je domaća liga najveći problem, jer je slaba u poređenju s ligama naših rivala na EP. EP je najteže takmičenje, teže i od Svetskog, često i od Olimpijskih igara. Nismo u fantastičnoj situaciji, ali smo od prvog dana krenuli da radimo sve kako bismo zemlju predstavile u najboljem svetlu i da pokušamo da napravimo ono što smo uradili 2015. i 2016. godine – rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je istakla i da su pripreme na Zlatiboru bile najteži deo i dodala da još uvek ima mnogo prostora za rad.

Srbiju pre početka EP očekuje kontrolni meč protiv Slovačke, a posle toga svoju formu kosaarkašice će proveriti i na turniru u Francuskoj.

– Taj turnir će nam najviše pokazati, jer će tu biti i direktan rival iz grupe Rusija. Biće još Turska i Francuska. Imamo starije igračice, dosta devojaka igra na sopstvenu odgovornost. Stavile su EP ispred svojih karijera, po cenu da posle EP nikad više ne igraju košarku. Raduju mlade igračice i to da definitvno ima materijala za budućnost – rekla je Marina Maljković.

Srbija će grupnu fazu igrati u Zrenjaninu u grupi D, sa Belgijom, Rusijom i Belorusijom.

– Mi nemamo problem s tim. Uvek je tako bilo. Potrebna je doza odgovornosti i to je ono čemu ih učim. Kao i uvek, mogu da garantujem da ćemo se boriti i da će biti izabrano 12 pravih devojaka – rekla je Maljkovićeva.

Ona se osvrnula na svoj povratak na čelo reprezentacije posle tri godine.

– Doživeli smo mnogo lepih trenutaka. To su jake emocije. Svi smo imali želju da se opet skupimo i da radimo, da pokušsamo da napravimo neko čudo i ovaj put – zaključila je Maljkovićeva.

Evropsko prvenstvo za žene organizuju Srbija i Letonija od 27. juna do 7. jula.

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter