Izvor:
05.09.2016 u 19:01
0

PRE TAČNO 14 GODINA PAO JE DRIM TIM: „Treneru, ništa se ne sekiraj, PODERAĆEMO IH!“ (VIDEO)

Na Svetskom košarkaškom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine na današnji dan igrane su četvrtfinalne utakmice. Portoriko je izgubio od Novog Zelanda 63:65, Nemačka je izbacila Španiju 70:62, favorit Argentina je deklasirala Brazil 78:67 a ono najbitnije i najvažnije je sudar dva drim tima – evropskog i američkog. Sastali su se SAD i Jugoslavija.

Dan pred meč selektor Svetislav Pešić je upitan da li zna šta će se desiti ako izgubimo?

Ako izgubimo? Ja spremam ekipu da pobedimo, a kad pobedimo videćemo, koga ćemo sledećeg da pobedio – rekao je popularni Kari nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan aplauz.

Pešić je kasnije rekao da se pred sam meč desila zanimljiva situacija.

Normalno, kao pred svaku utakmicu, išao sam od igrača do igrača i rekao im poslednje savete. Dok su se ekipe redstavljale Milan Gurović je gledao Amerikance i pozvao me. Prišao sam, a on mi je rekao: "Kouč, ništa se ne sekiraj, poderaćemo ih, večeras". A pred izlazak na teren Vlade Divac je u hodniku počeo da zviždi Marš na Drinu".

Na terenu ludnica. Prva četvrtina 20:20, a u poslednjoj Amerikanci dolaze do igre i vode 69:59. Promašili su čak i šut u polukontri. To kao da je bio znak za Milana Gurovića i Marka Jarića, koji su potpomognuti Stojakovićem, Divcem, Bodirogom, trojkama doneli preokret i veliki trijumf 84:81.

Posle meča glavna šala među našim igračima bila je zapravo pitanje kada igraju Amerikanci? U Indijani je treštala Ceca, a u Beogradu se već slavila titula prvaka sveta, koja je stigla posle velike drame u finalu sa Argentinom nekoliko dana kasnije.

Kurir
Foto: Twitter/Argo_Belgrade

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter