20°C

Beograd

PRE TAČNO 14 GODINA PAO JE DRIM TIM: "Treneru, ništa se ne sekiraj, PODERAĆEMO IH!" (VIDEO)

Na Svetskom košarkaškom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine na današnji dan igrane su četvrtfinalne utakmice. Portoriko je izgubio od Novog Zelanda 63:65, Nemačka je izbacila Španiju 70:62, favorit Argentina je deklasirala Brazil 78:67 a ono najbitnije i najvažnije je sudar dva drim tima – evropskog i američkog. Sastali su se SAD i Jugoslavija.

Dan pred meč selektor Svetislav Pešić je upitan da li zna šta će se desiti ako izgubimo?

- Ako izgubimo? Ja spremam ekipu da pobedimo, a kad pobedimo videćemo, koga ćemo sledećeg da pobedio - rekao je popularni Kari nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan aplauz.

Pešić je kasnije rekao da se pred sam meč desila zanimljiva situacija.

- Normalno, kao pred svaku utakmicu, išao sam od igrača do igrača i rekao im poslednje savete. Dok su se ekipe redstavljale Milan Gurović je gledao Amerikance i pozvao me. Prišao sam, a on mi je rekao: "Kouč, ništa se ne sekiraj, poderaćemo ih, večeras". A pred izlazak na teren Vlade Divac je u hodniku počeo da zviždi Marš na Drinu".

Na terenu ludnica. Prva četvrtina 20:20, a u poslednjoj Amerikanci dolaze do igre i vode 69:59. Promašili su čak i šut u polukontri. To kao da je bio znak za Milana Gurovića i Marka Jarića, koji su potpomognuti Stojakovićem, Divcem, Bodirogom, trojkama doneli preokret i veliki trijumf 84:81.

Posle meča glavna šala među našim igračima bila je zapravo pitanje kada igraju Amerikanci? U Indijani je treštala Ceca, a u Beogradu se već slavila titula prvaka sveta, koja je stigla posle velike drame u finalu sa Argentinom nekoliko dana kasnije.

Kurir
Foto: Twitter/Argo_Belgrade

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar