13°C

Beograd

Photo: TWITTER

Izvor: BLIC

ZBOG KORONAVIRUSA U SRBIJI NEMA KOŠARKE: KSS prekinuo takmičenje i treninge na svim nivoima

Komisija za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije (KSS), na osnovu odluke Vlade Srbije o uvođenju vanrednog stanja, donela je na elektronskoj sednici održanoj u ponedeljak odluku o prekidu takmičenja i svih aktivnosti u vezi sa nadmetanjima.

- Sve sportske aktivnosti vezane za takmičenja se prekidaju do okončanja vanrednog stanja, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. Ova odluka je obavezujuća za sve Regionalne saveze koji vode takmičenja u svojoj nadležnosti, organizacije kojima je povereno takmičenje, kao i za sve klubove i učesnike u košarkaškom sportu. Ostale odluke vezane za takmičenje Košarkaški savez će doneti naknadno. O daljim merama Košarkaški savez Srbije ce vas blagovremeno obaveštavati, koristeći uputstva i mere Ministarstva omladine i sporta. Odluka stupa na snagu odmah u skladu sa Službenim Glasnikom RS broj 29. od 15. marta 2020. godine - stoji u saopštenju KSS.

SVI U "ĆIRILICI" UĆUTALI ZBOG MIROLJUBA PETROVIĆA Korona je duhovni virus, a ja sam zdrav kao lisica i vuk

Ističe se da KSS obaveštava sve košarkaške klubove i 3×3 klubove, sve igrače i igračice, košarkaške trenere i sve ostale košarkaške stručnjake i košarkaške radnike, uključujući i one koji su aktivni u bazičnoj košarci (u sistemu KS Srbije), da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine, došlo do prestanka svih košarkaških takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u košarkaškim i 3×3 takmicenjima.

- Svi košarkaški i 3×3 klubovi pod ingerencijom KSS, dužni su da odmah obustave ucešce u košarkaškim takmičenjima svih nivoa, otkažu sve zakazane prijateljske utakmice, obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica, prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja košarkom i 3×3, prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama - navodi KSS.

KSS nalaže svim košarkaškim i 3×3 klubovima, kao i regionalnim košarkaškim savezima sa teritorije KŠ, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

MIROLJUB PETROVIĆ PONOVO IZNENADIO SVE U STUDIJU HAPPY TV: Gledaoci "Ćirilice" ovim možete da se izlečite od korone!

- O svim daljim merama koje će biti preduzete u košarkaškom sportu, KS S će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih nacina komunikacije - zaključuje se u saopštenju KSS.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar