6°C

Beograd

Photo: Youtbe/Printscreen

Izvor: Alo

HRVATI SLAVE SRBINA! Stefan Fundić doneo trofej Zadru

Košarkaš Zadra Stefan Fundić doživeo je nešto što retko koji srpski košarkaš u Hrvatskoj iskusio.

Velikan jugoslovenske košarke je na domaćem parketu hale "Krešimir Ćosić" načinio veliko iznenađenje savladavši Cibonu u finalu kupa Hrvatske 89:76. 

Jedan od nosilaca igre tokom čitave sezone, krilni centar Stefan Fundić doprineo je sa sedam peona i tri ofanzivna skoka. 

Vatreni navijači grada koji živi za košarku su znali da cene njegovu požrtvovanost bez obzira na rivalitet sa srpskim klubovima, skandirajući mu "Stipe, a on i m se obratio rečima:

- Ajoj, ljudi, šta da vam kažem... Prvi dan, kada sam došao, prvo su mi ljudi rekli koliko se dugo čeka trofej, pa tek posle 'dobar dan'. Drago mi je da smo uspeli da donesemo trofej Zadru i nadam se, što je rekao Ive (Ivanov, saigrač), da se vidimo ponovo krajem petog, početkom šestog meseca - rekao je Fundić.

U Zadru je, inače, po popisu iz 1991. godine živelo 14.112 Srba ili 10,3%, ali po popisu iz 2011. svega 2.168 naših zemljaka, odnosno 2,89% od ukupnog broja stanovnika Zadra.

Komentari korisnika (1)

Istriano

Sport i politiku ne treba mješati ,bravo Fundiću i svim Srbima sportašima.Lično živim u Istri i radujem se svakom uspjehu naših komšija.Hvala nogometašima Žarkova koji su bili na pripremama kod nas.


Ostavite komentar