21°C

Beograd

ĐORĐEVIĆ PUN HVALE ZA SVOJE IGRAČE: Jokić kao Divac, o eventualnom povlačenju Markovića...

Selektor srpskih košarkaša pohvalio mladog centra, ali i Stefana Markovića.

Ne računajući one koji su ostajali do duboko u noć kako bi gledali NBA ligu prošle sezone, srpska javnost je s nestrpljenjem čekala jutro kako bi videla šta je Nikola Jokić uradio u Denveru.

A najčešće je bio njihov najbolji igrač, te otuda i ne čudi što se našao u sastavu košarkaške reprezentacije Srbije u Riju.

– Odigrao je izvanredno, mada mu ni mi nismo postavljali prevelike zahteve. To ne praktikujemo sa mladim igračima. On se igra košarke. od Divca nismo imali centra takvog stila. Imao je problema na početku, bio je odsutan. Mnogi su bili obezglavljeni, jer ih je olimpijsko selo impresioniralo – rekao je Aleksandar Đorđević za magazin Sportskog žurnala.

Na pitanje zašto Jokić nije bio u timu za Evropsko prvenstvo, selektor je rekao:

– Prošle godine je otišao u Denver, jer oni nisu bili zadovoljni kako izgleda. Zato nije bio u državnom timu, mada bi mu značilo. Smršao je 14 kilograma. Sada nas je opčinio inteligencijom, talentom i ponašanjem.

Najava odlaska Stefana Markovića iz nacionalnog tima bila je nezaobilazna tema.

– Od njega počinje i završava se naša borba. Ima lidersku crtu, fantastičan je u odbrani. Ne verujem mu da će se povući – jasan je bio Đorđević.

Telegraf.rs
Foto: Facebook/Košarkaški savez Srbije

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar