Izvor:
12.05.2016 u 02:16
0

POBEDA NAD JAVOROM: Partizan osvojio KUP SRBIJE

Fudbaleri Partizana osvojili su večeras Kup Srbije, pošto su u finalnoj utakmici u Gornjem Milanovcu pobedili Javor iz Ivanjice sa 2:0.

Partizan je poveo preko Marko Jovanović u 35. minutu na asistenciju Nemanje Mihajlovića, da bi konačan rezultat u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena postavio Dušan Vlahović.

Crno-belima je ovo 13. trofej u nacionalnom kupu, dok je Javor propustio priliku da osvoji prvi trofej u 104 godine dugoj istoriji kluba. Utakmica u Gornjem Milanovcu odigrana je pred oko 4.000 navijača po teškom terenu i jakoj kiši.

Fudbaleri Javora su ofanzivno ušli u meč i u prvih nekoliko minuta su više imali loptu u svom posedu, ali to je bilo praktično sve što je ekipa iz Ivanjice uradila u prvih 45 minuta.

Posle toga crno-beli su preuzeli kontrolu i do kraja prvog dela utakmice uglavnom je lopta bila u njihovom posedu. Nemanja Mihajlović je dva put pokušavao da savlada Vladana Đogatovića, šutirao je i Sedrik Gogua sa distance, ali su mreže mirovale sve do 35. minuta.

U tom, 35. minutu, Mihajlović je izveo korner s leve strane, a Jovanović je bio najviši u skoku i sa oko sedam metara je glavom postigao gol. Do kraja prvog dela nije bilo velikih uzbuđenja, a već u 47. minutu Javor je mogao do izjednačenja.

Fudbaleri Javora izveli su brzu akciju, te dubinskom loptom uposlili Ivana Josovića, koji je izašao sam ispred istrčalog Bojana Šaranova, ali je njegov pokušaj loba završio na stativi. Nekoliko minuta kasnije usledila je velika bakljada navijača Partizana, a tvrdim predmetom pogođen je linijski sudija Dalibor Đurdjević u glavu, nakon čega je glavni arbitar Milorad Mažić sklonio igrače oba tima s terena.

Posle petominutne pauze, utakmcia je nastavljena, a Partizan je u nastavku susreta imao inicijativu, medjutim, tim Ivana Tomića nije uspeo da još jednom savlada Đogatovića.

U 75. minutu posle prekida koji je izveo Mihajlovića, Vlahović je jako dobro odložio na stranu loptu do Brašanca, ali je njegov udarac glavom sa male udaljenosti pogodio spoljni deo stative.

Imao je i Javor preko Josovića dobru priliku u 80. minutu da stigne do izjednačenja, ali je napadač ivanjičke ekipe loptu posle kornera s desne strane loše odreagovao, pa je lopta otišla pored gola.

U sedmom minutu sudijske nadoknade vremena Partizan je udvostručio prednost i otklonio sve nedoumice oko pobednika Kupa Srbije. Alen Stevanović probio je po desnoj strani, a Vlahović je ostao sam na drugoj stativi i loptu glavom spustio u gol Javora.

Izvor:Beta
FOTO: You Tube Print Screen/ PAKI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter