Izvor:
10.11.2016 u 18:11
0

Navijači sad ih podržite: Mi se pitamo, zato ćemo da zgazimo Vikinge!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 18.00 igra prvu utakmica baraža protiv Norveške na stadionu Partizana, dok je revanš četiri dana kasnije u Dramenu.

Selektor Tomislav Sivić prihvatio je ulogu favorita protiv Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo i poručio da protivnik mora da bude svestan da protiv sebe ima evropske i svetske šampione.

– Dolazi nam najvažniji meč ove godine, svesni smo njegovog značaja i uloge plasmana na Evropsko prvenstvo. Dobro smo se spremili i sutra ćemo to dokazati protiv dobre reprezentacije. Norvežani dolaze na naš teren, u zemlju šampiona i moraju to da osete – rekao je Sivić.

Zbog povreda u prvom duelu sigurno neće igrati Miloš Veljković i Mihailo Ristić, a Marko Grujić je pod znakom pitanja?

– Veljković nije mogao da dođe, ali je Verder poslao njegovu dijagnozu i prihvatili smo je. Grujić je došao, odradio je trening, ali mnogo je realnije da odigra drugi meč. Nećemo moći da računamo ni na Ristića zbog povrede, ali je konkurencija jaka i drugi momci će iskoristiti šansu. Umesto Veljkovića u startnoj postavi igraće Vukašin Jovanović.

Srbija je u dosadašnjem utakmicama bolje igrala u gostima?

– Imamo problem sa fizičkom pripremom i uglavnom smo prve utakmice u ciklusu igrali u gostima. Zato ćemo duele sa Norvežanima podeliti na četiri poluvremena, pa će tako i minutažu dozirati igračima. Poštujemo ih, ali ne bismo smeli da ih precenimo. Mi se pitamo i želimo da pokažemo da imamo mnogo dobrih igrača koji igraju u velikim timovima poput Benfike, Zenita, Lacija. Imamo čime da pretimo i ne bežimo od uloge favorita.

Kakav rezultat priželjkujete za ravenaš u Dramenu?

– Nisam se bavio rezultatom, nismo navikli da kalkulišemo. Svaka pobeda bez primljenog gola bila bi pravi kapital. Protiv Italije u gostima smo bili blizu trijumfa, nadam se da će nam se sada vratiti za ispuštenu pobedu – zaključio je Sivić.

Desni bek Milan Gajić pozvao je navijače da pruže podršku sa tribina i nose ih do trijumfa.

– Mnogo smo prethodnih dana pričali za medije, a sada je poruka svih nas je da ćemo razgovarati na terenu. U prošlosti smo pokazali da narod ima šta da vidi od nas. Sutrašnja utakmica je pečat ove generacije i pozvao bih navijače da nas podrže na stadionu – poručio je fudbaler Bordoa.

Happy.rs
Foto: Fudbalski savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter