-3°C

Beograd

GOLMAN NAPUŠTA ZVEZDU: Za ovu SUMU NOVCA prelazi u novi klub!

Crveno-beli će na zimu ostati bez jednog od najboljih igrača! Golman Milan Borjan (32) napustiće "Marakanu" u predstojećem prelaznom roku, a karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili u Sjedinjenim Američkim Državama.

Za iskusnog čuvara mreže stigle su dve ponude. Prva od neimenovanog kluba iz američke MLS lige, koji je spreman da plati 2,3 miliona evra, a druga od Al Ahlija, koji daje dva miliona.

Još nije odlučio

Međutim, kada je reč o plati, Arapi reprezentativcu Kanade nude više novca od Amerikanaca, ali to neće biti odlučujući faktor u odluci iskusnog golmana.

- Zvezda je dobila dve ponude za Borjana i on može da bira gde želi da nastavi karijeru. Ponuda iz SAD je bolja za klub, ali Arapi Borjanu nude veću platu od Amerikanaca. Međutim, on još vaga, jer iako bi mu odlazak u Al Ahli bio finansijski isplativiji, Milana privlači to što bi odlaskom u MLS bio bliži Kanadi, gde mu živi porodica - kaže izvor Informera, koji je dobro upućen u dešavanja na "Marakani".

Na "Marakani" smatraju da je Borjan uradio mnogo za klub i zbog toga su mu dali odrešene ruke u izboru nove sredine.

- Ljudi iz Zvezde ne vrše pritisak na Borjana da prihvati ponudu iz SAD jer je bolja za klub. Smatraju da je Milan jedan od najzaslužnijih za uspehe koje je Zvezda ostvarila u prethodnim sezonama i da bi trebalo da naplati svoje dobre partije - ističe naš sagovornik.

Izvesna prodaja sjajnog čuvara mreže neće naterati crveno-bele da se bace u potragu za novom "jedinicom".

- Borjanov odlazak na "Marakani" ne vide kao problem, jer je Zoran Popović pokazao da zaslužuje da bude prvi golman. Tu je i Nikola Vasiljević, koji je stigao iz Radnika sa statusom reprezentativca i od njega se mnogo očekuje u budućnosti - objašnjava izvor našeg lista.

Dobio veću platu

Za dve i po godine, koliko je u klubu, Milan Borjan je postao rekorder Zvezde po broju nastupa na međunarodnoj sceni. Crveno-beli dres je u evropskim mečevima nosio 38 puta i srušio je dosadašnji rekord koji je držao Ratomir Dujković (37).

Informer.rs
Foto: crvenazvezdafk.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar