Izvor:
14.11.2019 u 13:52
0

FUDBALERI ČILEA NEĆE DA IGRAJU PROTIV PERUA: Solidarišemo se sa narodom koji je na ulicama!

Fudbalski reprezentativci Čilea odbili su da igraju prijateljski meč protiv Perua iz solidarnosti sa narodom koji protestuje širom zemlje, saopštio je nacionalni Savez.

Kako se navodi, takva odluka doneta je na sastanku u trening kampu reprezenatacije i svi fudbaleri će se vratiti u klubove.

Mi smo fudbaleri, ali pre svega ljudi i građani ove zemlje. Čile trenutno ima mnogo važnije prioritete od utakmice sledećeg utorka – napisao je kapiten reprezentacije Gari Medel na Tviteru.

I nekolicina drugih reprezentativaca je podržala proteste, uključujući i zvezdu Barselone Artura Vidala.

U Čileu više od tri nedelje traju protesti protiv socijalne nejednakosti, koji su počeli zbog povećanja cena podzemne železnice, da bi prerasli u široki pokret koji zahteva reforme obrazovanja, zdravstva, penzija i novi ustav.

Izvor: Blic sport
Foto: straitstimes.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter