Izvor:
04.09.2019 u 10:27
0

MATIĆ: Portugalija možda prelomna, idemo na pobedu!

Reprezentativac Srbije i fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić rekao je da će meč protiv Portugalije u kvalifikacijama za EURO 2020 možda biti preloman i da je zato neophodan napad na tri boda.

– Možda i prelomna utakmica u kvalifikacijama, mislim da su momci spremni, orni i željni rada. Krećemo sa ozbiljnim radom, prethodnih dana smo više radili na oporavku zbog utakmica za vikend. Pretpostavaljam da će stadion biti dobro popunjen. U utakmicu uvek ulazimo da pobedimo. Ispred sebe imamo jednu od najboljih reprezentacija sveta, možda sa najboljim pojedincem Kristijanom Ronaldom, ali to ne menja naše razmišljanje. Pokusaćemo da odigramo timski i da osvojimo tri bioda", rekao je Matić novinarima u Staroj Pazovi.

Vezista Junajteda rekao je i da odlična partija protiv jakih reprezentacija ne može da bude garant povoljnog rezultata.

– Kada igrate protiv jakih reprezentacija i kada odigrate sjajno utakmicu, ne znači da ćete pobediti. Oni u svom timu imaju igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu .Verujem u momke. Uz veliku borbu i timski rad sve je moguće", rekao je Matić i dodao da se o utakmici sa Luksemburgom još uvek ne razmišlja. Dobro je što je Portugalija u fokusu, jer u fudbalu uvek morate da bude koncentrisani na narednu utakmicu. U ovom trenutku to je Portugalija, a posle ćemo razmišljati o Luksemburgu.

Mančester Junajted u L grupi fazi Lige Evrope igraće protiv Astane, AZ Alkmara i beogradskog Partizana, što će biti prilika da Matić prvi put u karijeri igra protiv nekog srpskog kluba.

Matić je istakao i da ga je menaddzer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer pitao za Partizan.

– Razgovarali smo, jer je njegov klub Molde, u kom je ranje bio trener ispao od Partizana, a mi smo ga posle izvukli u grupi. Prvi put u svojoj profesinalnoj karijeri igraću protiv nekog srpskog kluba. Sjajno iskustvo, raduje me što smo izvukli Partizan. Pratio sam ih nekoliko utakmica ove sezone, vidim da imaju nekoliko sjajnih mladih igrača za koje će nešto posebno biti da istrče na Old Traford. Želim im svu sreću. Trudiću se da ih onemogućim da pobede u tim utakmicama. Raduje me što ću istrčati na stadion Partizana, koji će sigurno biti dobro popunjen i što će moji prijatelji i komšije koji navijaju za Partizan imati priliku da bodre svoj klub protiv velikog Mančcester Junajteda – rekao je Matić i dodao:

Ub je uvek nekako bio Zvezdin kraj, ali pre nekoliko dana kada sam bio kod kuće dosta partizanovaca sam sreo, za koje nisam ni znao da su partizanovci. Znam i puno zvezdaša koji će biti na stadionu – zaključio je Matić.

Srbija u subotu čeka Portugalce na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije igra u Luksemburgu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter