Izvor:
02.09.2019 u 17:33
0

TUMBAKOVIĆ: Vratićemo status „Evropskih Brazilaca“

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred utakmice protiv Portugalije i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, izjavio je da njegov tim dobrim igrama i rezultatima želi da povrati veru i stari status.

– Ako izgubimo od Portugalije nije smak sveta, hoću da se borimo. Ne bi bilo dobro da ne uradimo sve da obradujem narod, jer igramo za državu i moramo da pokažemo prosionalnost i disciplinu. Prevaziđeno je da smo "Evropski Brazilci", već samo talentovana nacija koja mora mnogo da radi kako bi vratila taj status – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Novi selektor Srbije je u među "Orlove" vratio Luku Milivojevića i Matiju Nastasića, koji su bili u sukobu sa prethodnikom Mladenom Krstajićem.

– Svako od nas kolega trenera donosi neke karakterike. Mislim da, pored svih elemenata, discipline, profesionalnosti, želje, htenja, potrebno je jedinstvo. Zato sam hteo da zovem najbolje igrače, ali i one koji će da čine pravi tim. Ekipu ne čini pojedinac, ako iskoči onda može da poremeti odnos i naruši rezultat. Oni koji nisu bili sada su sa nama mogu da se prilagode.

Tumbaković priznaje da nema psihološko opterećenje pred susret sa aktuelnim prvakom Evrope.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter