Izvor:
27.06.2019 u 18:57
0

MAKAO IZBAČEN IZ KVALIFIKACIJA ZA SP 2022 U KATARU!

Drastična mera Međunarodne fudbalske federacije (FIFA)!

Krovna svetska organizacija izbacila je u četvrtak reprezentaciju Makaa iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i umesto te selekcije poslala Šri Lanku u drugu rundu.

Fudbalski savez Makaa odbio je ovog meseca da pošalje reprezentaciju na revanš utakmicu u Šri Lanku iz bezbednosnih razloga, nakon terorističkih napada u aprilu. FIFA to nije oprostila…

U prvoj utakmici Makao je pobedio sa 1:0. Fifa je revanš utakmicu registrovala sa 3:0, pa je Šri Lanka prošla u drugu rundu.

Takođe, Makao mora da plati i 10.000 švajcarskih franaka.

Na taj način, Šri Lanka je postala jedna od 40 ekipa koje će biti podeljene u osam kvalifikacionih grupa. Pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se u poslednje kolo azijskih kvalifikacija.

Iz te runde, četiri najbolje ekipe plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Kataru, dok će petoplasiranoj ostati šansa u interkontinentalnom baražu.

Izvor: Mondo.rs
Foto: FIFA.com/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter