Izvor:
17.06.2019 u 15:42
0

BRZ, OKRETAN I JAK: ZVEZDA NACILJALA BRAZILCA: Fudbaler koji je igrao Ligu šampiona potencijalno pojačanje za crveno-bele!

Alef dos Santos Saldanja odigrao osam utakmica za grčki AEK u elitnom klupskom takmičenju, po četiri u kvalifikacijama i grupnoj fazi.

Novi ime na spisku potencijalnih pojačanja Crvene zvezde je Brazilac Alef, koji je proteklu sezonu proveo u grčkom AEK. Visoki defanzivni vezni 186 centimetara punog imena Alef dos Santos Saldanja (24) veoma je zanimljiv sportskom sektoru crveno-belih.

Proteklu sezonu proveo je u ekipi žuto-crnih iz Atine i to na jednogodišnjoj pozajmici iz protugalske Brage, sa kojom ima ugovor do narednog leta, odnosno 2020. godine. To znači, da bi crveno-beli morali da pregovaraju sa Bragom, ukoliko žele da dovedu Brazilca Alefa. Olakšavajuća okolnost je što sledeće godine izlazi iz ugovora, tako da Portugalci nemaju mnogo prostora za cenkanje i manevar. Čini se da bi suma od 500.000 evra trebalo da ih zadovolji, a to je novac koji u Crvenoj zvezdi žele da namaknu od prodaje Holanđanina Ebisilija.

Alef je protekle sezone bio standardan u redovima AEK, za koje je odigrao 36 utakmica, od toga 22 u prvenstvu Grčke, šest u kupu i po četiri u Ligi šampiona i kavlifikacijama za to takmičenje. Postigao je i dva gola, ali oni mu nisu u opisu posla. Radi se o snažnom, okretnom i brzom fudbaleru koji igra desnom nogom i zbog kojeg bivši igrač Crvene zvezde Nenad Krstičić u prolećnom delu sezone u Grčkoj nije mogao da se izbori za mesto u startnoj postavi.

Ponikao je u ekipi Ponto Preta, a u Evropu je stigao sa 20 godina i to u B ekipu Olimpika iz Marselja. Posle toga je igrao za Bragu, katarski Um Salal i kiparski Apolon gde je bio na pozajmici.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter