Izvor:
10.05.2019 u 05:41
0

LIGA EVROPE: U finalu Arsenal i Čelsi!

U finalu Lige Evrope sastaće se londonski klubovi Arsenal i Čelsi, koji je sinoć na svom terenu pobedio Ajntraht iz Frankfurta na penale sa 4:3 (1:1).

Junak "plavaca" bio je najskuplje plaćeni golman Kepa Arizabalaga, sa dve odbrane u četvrtoj i petoj penal seriji, Martinu Hinteregeru i Gonsalu Pasijensiji.

Malo je nedostajalo da srpski internacionalac Luka Jović bude heroj nemačkog tima novim golom, 10. u Ligi Evrope, a koji je kasnije pogodio i sa penala, ali pomenuti tandem nije.

Srpski reprezentativac je iskoristio asistenciju sunarodnika Mijata Gaćinovića i izjednačio rezultat u 49. minutu, pošto je Ruben Loftus-Čik doveo Čelsi u vođstvo u 28.

Za londonski tim je promašio kapiten Sezar Aspilikueta, ali je Kepa ispravio stvari, pre nego što je Eden Azar pogodio za mesto u finalu.

Rival u finalu biće mu gradski rival Arsenal, koji je i u revanšu u Valensiji bio ubedljiv 4:2, uz tri gola Pjer-Emerika Obamejanga i sa ukupnih 7:3 otišao u borbu za trofej.

Za domaće je dva puta pogodio Kevin Gameiro, a za "tobdžije" još Aleksadre Lakazet.

Finale Lige Evrope na programu je 29. maja u Bakuu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter