Izvor:
03.05.2016 u 23:22
0

KARADŽIĆ O PRIJEMU KOSOVA: „Bila je to neravnopravna borba!“

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je prijem Kosova u UEFA politička oduka i da je fudbal poražen, koji bi takvim potezom mogao da ima nesagledive posledice.

Fudbal se našao u raljama politike i ovo je potez UEFA koji može da ima nesagledive posledice. Četiri godine FSS se borio i odbijao sve pokušaje samoproglašene države, a onda smo dobili najveći udarac od Međunarodnog olimpijskog komiteta, čiji prijem Kosova je bio posebno apostrofiran od strane kosovske delegacije. FSS i naša borba postali su mnogima smetnja i prepreka, ali protiv političke zloupotrebe fudbala nismo mogli – rekao je Karadžić za sajt FSS.

On je podsetio da su vlade 38 članica UEFA priznale nezavisnost Kosova, zbog čega su tamošnji Savezi morali da slede uputstva političara.

U tako neravnopravnoj borbi uspeli smo da sprečimo promenu Statuta koja nam omogućava da nastavimo svoju borbu. I ovaj čin je neće zaustaviti, sada za sve naše ljude i klubove sa Kosova i Metohije, koji već funkcionišu u okviru našeg sistema.

Prema njegovim rečima najveća fudbalska evropska organizacija nije smela da poklekne pred političkim pritiscima.

FS Gibraltara je, primera radi, dobio spor protiv UEFA pred Sportskim sudom u Lozani, a sada i protiv FIFA. Bilo je onih koji su mislili ili znali da bi možda i takozvano Kosovo postupilo na isti nacin, a UEFA bi onda plaćala papreno izgubljeni slučaj. Nije ovo dobro. Sada se postavljaju mnoga pitanja, kako će reagovati one zemlje koje nisu priznale samoproglašenu državu? Kako organizovati utakmice, po kojem protokolu, sa kojim obeležjima? Politika je zadala udarac fudbalu koji može da ostavi trajne i nesagledive posledice za igru, kao i samu organizaciju – zaključio je Karadžić.

Tanjug
Foto: Twitter/Etomiuc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter