7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Direktno.rs

Ovako svađe na društvenim mrežama utiču na psihu!

lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete da prestanete, a onda shvatite da je prošlo 30 minuta vašeg života koje ne možete da vratite.

Znate li onaj osećaj apsolutnog gađenja koji vas uhvati kad pročitate ili vidite nešto na društvenim mrežama za šta znate da nije istina? Ili nešto sa čim se nikako ne slažete. Ako se odlučite da komentarišete morate postati svesni činjenice da ćete ući u "rat" s potpunim neznancima na internetu.

lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete da prestanete. Tada shvatite da je prošlo još 30 minuta vašeg života.

Svađa s nepoznatim osobama na internetu jednako je loša za vas kao i svađa sa kolegama na poslu.

PROČITAJTE JOŠ: 

TRAŽE MAKSIMALNU KAZNU: Tužilaštvo dalo optužni predlog za vozača "AUDIJA SMRTI"

VESIĆ O POLICIJSKOM ČASU! Zašto to nisu tražili u novembru?

ČUDO U LAĆARKU: Krmača oprasila 32 praseta, DRUGI PUT!

- Ne mogu da smislim bolju stvar koju biste za svoje mentalno zdravlje mogli da uradite od toga da prestanete da se raspravljate s neznancima na internetu. Svađa s nepoznatim osobama na internetu može imati isti uticaj na vaše mentalno zdravlje kao i "pregorevanje" na poslu - kaže Rejčl Stoun, stručnjak za izbjegavanje ovog sindroma.

Evo koje posledice svađanje na internetu može da ima na vaše mentalno zdravlje

1. Osećate mučninu svaki put kad ste na društvenim mrežama

Puls vam se povećava svaki put kada koristite društvene mreže, zbog nepoznatog odgovora koji može dobiti vaša objava ili komentar. Ova teskoba može dovesti do povišenog krvnog pritiska i većeg broja otkucaja srca.

2. Više ste pod stresom

Primetićete da imate manje strpljenja.

3. Razvijate nesanicu

Razmena argumenata na virtuelnim stranicama, posebno u raspravama sa strancima vam šteti. Svađe na internetu podstaći će vas da usred noći ponavljate svoje argumente i pokušate da promenite ishod razgovora. Tako oduzimate telu dragoceni san koji ne možete da nadoknadite.

NAJVAŽNIJE OVOG UTORKA

(UZNEMIRUJUĆE) JEZIV ZLOČIN USTAŠA U PREBILOVCIMA! Trifko ugledao ostatke trudne supruge i srce mu puklo od tuge (VIDEO)

SKANDAL NA CETINJU! "UA, IZDAJNICI, NIJE OVO SRBIJA"! Crnogorci uklonili trobojku sa groba kralja Nikole! (FOTO)

DRAMATIČNI SKOK! Nove zabrinjavajuće korona brojke

OVO ČEKA REPERA: Rasta ponovo pred sudom, sledi konačna odluka o kazni!

UHAPŠENE Mimi Oro i Tijana Ajfon: Starlete sa lisicama na rukama!

4. Fizičke tegobe

Stres je poznati uzrok raznih vrsta telesnih tegoba, poput dijabetesa, visokog krvnog pritiska, gojenja, nesanice i još mnogo toga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti