11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: alo.rs

EKSPERTI SAVETUJU: Potrebno je samo 30 sekundi da poboljšate brak!

Pre nego što večeras poželite laku noć svom partneru, odvojite pola minuta za ovo

Podignite ruku svi vi koji imate utisak da je vaš brak upao u kolotečinu i da ide putem bez povratka. Iako možda svaku slobodnu minutu u toku dana provodite sa suprugom diskutujući o svetskim problemima, verovatno vrlo malo vremena posvećujete nezi vašeg odnosa. Sasvim je normalno kako godine prolaze, da se vaši razgovori svode na planove o obrocima, odvođenju dece u školu, popravkama po kući i planiranom letovanju.

Međutim stručni psiholozi tvrde da je potrebno svega 30 sekundi da bi se vaš odnos u najmanju ruku rečeno – začinio, i vratio na kolosek. Budući da je vaše vreme sa partnerom, bez drugih ljudi (i dece) u toku dana obično ograničeno ne škodi da isporbate ovu isprobanu taktiku za podsticanje stvari i pobedu na vašem zajedničkom frontu.

Dakle pre nego što zagrlite svoj jastuk, pokušajte da verbalizujete trenutke u toku dana zbog kojih ste se osećali dobro kao i da pri tom uputite kompliment voljenoj osobi.

PROČITAJTE OBAVEZNO

EVROPSKA ZVEZDA: Crveno-beli pregazili Jermene i četvrti put čekaju zimu u Evropi (FOTO)

Hoti RAZGOVARAO sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine!

U ratu sa Jermenijom DO SADA POGINULO 1.280 azerbejdžanskih vojnika!

NOVI BRZI TESTOVI za koronu: Evo da li STIŽU u Srbiju!

PRIMER 1: recite mu kako vam je mnogo značilo što je stavio veš na pranje, ili ga ubacio u sušač. Pohvalite njegov trud i odvajanje dragocenog vremena za slaganje čarapa.

PRIMER 2: zahvalite mu što vam je napravio osvežavajući napitak/kafu kada ste došli sa posla umorni. Naglasite pri tom kako niko ne pravi bolji napitak/kafu od njega.

PRIMER 3: oduševljeno primetite kako je popravio vrata od garaže, zamenio sijalicu u hodniku, pokosio travnjak, oprao terasu i sl. Za sve ove stvari treba volja, a ako prolaze nezapaženo, volja se gubi.

Poenta je u tome da uočite trud i rad vašeg partnera i njegove napore koje ulaže u ime vašeg partnerstva. Umesto konstantnih kritika na njegov račun, pohvalite ono što ste primetili da je uradio. Svakom je ponekad potrebna motivacija, podrška i pohvala, čak i ako to javno ne pokazuje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar