14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

DOSTA NAM JE STAGNACIJE: Male, ali značajne promene, koje možete uvesti u svoj život tokom karantina!

Mora da ste barem jednom tokom ove izolacije pomislili – Dosta mi je! Dosta vam je zatvorenog prostora, neaktivnosti, nedostatka motivacije, lenjih dana u pidžami, suzbijene kreativnosti… Dakle, ako vam je potrebna promena, možda je pravi trenutak za novi početak. Sada je trenutak da se aktivirate i uložite malo truda u osobu kakva želite da budete, kada sve ovo prođe.

Trenutak je da zastanete i pomislite o sebi i svemu onome što vam nedostaje, da se okrenete svojim željama i da tokom ovih dana učinite da se osećate dobro sa samim sobom, sa svojim mislima i u svome telu.

PROČITAJTE I OVO

NIKADA ZABORAVLJENA PRIČA O HEROJU SA KOŠARA: On je pao braneći Srbiju!

HRANE 50 PORODICA NEDELJNO: "Obrok za porodicu Beograd" - tihi heroji siromašnih

VESELO U KARANTINU U BANJALUCI! Tražili da im se donese rakija, ali to nije sve! (VIDEO)

SUTRA ISPLATA ZA PENZIONERE Uz celu penziju i - dodatak!

SUPRUGA TENISKOG ASA OBJASNILA: Evo zašto je Jeleni Ðoković obrisan post na Instagramu i to zbog korone

Razmislite o svemu što volite

Kada sve ovo prođe, naš dan će se opet deliti na poslovne, privatne obaveze i veoma malo slobodnog vremena. To znači da ćete se u nekom trenuku vratiti svim onim: “moram” obavezama i da ćete sve manje imati vremena za stvari koje zaista volite. Zar ne bi bilo dobro da sada, kada ste već zastali promislite o promenama koje biste mogli da donesete u svom aktivnom životu i pretvorite ga u život koji ćete voleti, sa poslom u kome uživate, sa vremenom za sebe i onim za druge, baš na način na koji volite. Sada konačno imate vremena da napravite temeljne promene i da svako moram pretvorite u želim! Razmislite o tome!

Budite aktivniji

Izolacija nas je sve poprilično ušuškala i uspavala, a nedostatak aktivnosti oseća se od bola u leđima, do psihičke napetosti. Pokušajte da svakodnevno uvodite fizičku aktivnost u svaki svoj dan, kako biste aktivirali svoje telo i oslobodili svoje misli, a uz to, stekli naviku da fitness postane deo vaše svakodnevice i kada sve ovo prođe.

Poboljšajte kvalitet sna

Znamo, zvuči smešno, jer ako smo ikada spavali “dovoljno” onda je to upravo sada. Ipak, ako spavate dovoljno, to i dalje ne znači da spavate kvalitetno, a kvalitetan san utiče na stanje našeg uma i naše raspoloženje.

Prvi korak u regulaciji kvaliteta sna je sticanje rutine. Pokušajte da jedne nedelje svakodnevno ležete i ustajete u isto vreme i pokušajte da u krevet odlazite pre 12. Reč je o zdravoj navici, koja će u mnogome popraviti zdravstveno stanje vašeg organizma.

Sredite svoje misli

Sigurne smo da ste svesni da svaka životna promena počinje u vašoj glavi, a da biste doneli prave odluke, zaista je bitno da u svojoj glavi smirite buku i napravite red sa svojim mislima.

Da biste među svojim mislima napravili red, bitno je da svaki dan počnete u tišini i na kafu sa sobom. To su oni trenuci, kada ćete shvatiti šta želite i šta vam je zaista potrebno i to su upravo razmišljanja iz kojih će se izroditi najbolje stvari u vašem životu. Zato ih praktikujte svakodnevno i stvarajte svoje snove.

Dosta nam je stagnacije, ali sada nemamo izbora. Zašto onda ne bismo stvorili podlogu za sjajan život, kada sve ovo prođe?

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar