6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

STRUČNJACI SAVETUJU: Svi bi trebalo da masturbiramo u samoizolaciji jer to jača imuni sistem

Zbog pandemije korona virusa veliki broj ljudi provodi vreme kod kuće u samoizolaciji. Mnogima može postati dosadno jer su fizički društveni kontakti svedeni na minimum. U nedostatku seksualnih odnosa, doktori preporučuju da bi svi trebalo da upražnjavamo masturbaciju, budući nas ona čini zdravima, prenosi The Sun.

Dr Dženifer Landam, specijalista za hormonalnu terapiju, kaže da je masturbacija baš ono što nam je potrebno kako bismo ojačali svoj organizam.

Samozadovoljavanje jača imuni sistem i podiže broj belih krvnih zrnaca, koji pomažu u borbi protiv infekcije.

Departman za medikalnu psihologiju na Univerzitetu u Esenu u Nemačkoj, istraživao je efekat orgazma na bela krvna zrnca. Rezultat je pokazao da seksualno uzbuđenje i orgazam povećavaju broj leukocita i jačaju imuni sistem.

Uz to, orgazam nam pomaže da se opustimo - umanjuje stres, i donosi više sna, a spavanje organizmu daje veću šansu da se oporavi.

Takođe, Nacionalni zdravstveni sistem u Velikoj Britaniji ističe da seksualno uzbuđenje ubrzava rad srca jer otkucaji dostižu svoj vrhunac u trenutku kulminacije.

Ako niste raspoloženi, i želite da vam imuni sistem radi kako bi trebalo, prepustite se samozadovoljavanju. Stručnjaci ne preporučuju seks jer je kontakt s drugim ljudima glavni prenosilac korona virusa.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar