Izvor: B92
17.06.2020 u 16:43
0

KLUB GUBITNIKA Pet najgorih telefona ikada proizvedenih (FOTO, VIDEO)

Svet tehnologije menja se munjevitom brzinom – čas ste gore, čas dole. Ovi uređaji, na primer, nisu nikada ni stigli da budu gore.

Za koliko njih ste vi čuli? Koga biste dodali na listu? Kako glasi pravi citat Broja Jedan koji smo parafrazirali? Toliko je pitanja i toliko odgovora…

Pa da krenemo.

1. Aesir AE+Y (2011)

Dizajner Iv Behar pomogao je u pravljenju ovog uređaja za Aesir. ovaj model nije imao pristup internetu, niti bilo kakvu aplikaciju. Međutim, imao je keramičko kućište i „diskretne dugmiće“ (šta god to značilo, tako su ga reklamirali). Čak su i metalni šrafovi bili novost. Manje-više beskoristan, telefon je bio napravljen prvenstveno za „jak signal i dobar zvuk“, kako je rekao Behar. I da, još jedna mala napomena – Aesir AE+Y koštao je 8.100 dolara, odnosno 60.000 dolara za zlatnu 18-karatnu verziju.

2. Kyocera Echo (2011)

Ovaj telefon imao je sekundarni ekran koji se otvarao na preklop, omogućivši korisnicima da pokreću dve aplikacije istovremeno, pišu na jednom ekran bez prekrivanja drugog, ili da aplikaciju prošire na oba ekrana. Tehnologija, međutim, još uvek nije bila spremna, jer su korisnici završili sa velikim uređajem, slabom baterijom i softverom koji ne radi ono što bi trebalo.

3. Microsoft Kin One i Microsoft Kin Two (2010)

U proleće 2010. godine, Microsoft se spremao da pusti u rad ambiciozni novi operativni sistem za telefone pod nazivom Windows Phone. I šta su uradili? Objavili dva telefona koja nisu bila zasnovana na njemu, piše sajt Fast Company.

Zapravo, Kin telefoni možda i ne mogu da se smatraju pametnim telefonima, jer nisu imali App Store. Međutim, kompanija je njima ciljala „generaciju društvenih mreža“, pa su ubacili mnoštvo funkcija dizajniranih za mlade koji koriste Facebook, Twitter, MySpace i tako dalje. Živeli su čitava dva meseca, a onda su povučeni.

4. Motorola Aura R1 (2009)

Pre deset godina, dve najpopularnije funkcije telefona bile su fotografisanje i pretraživanje interneta. Fotografije i internet-stranice, u slučaju da niste primetili, uglavnom su pravougaone. Međutim, Motorola Aura R1, telefon koji je koštao 2.000 dolara (da, dve hiljade), imao je okrugli ekran.

Kao što viditte, ovde su se zdrav razum i Motorola rastali nakratko. Ovo je bilo zamišljeno da izgleda kao ručni sat – čak ste mogli i da vidite mehanizam dok „otvarate“ svoj telefon. Zanimljivo? Svakako. Korisno? Ne baš.

5. Toshiba G450 (2008)

Ovaj mali telefon/MP3 plejer imao je, pre svega, čudan dizajn. Na primer, numeričku tastaturu koja je bila podeljena u dva kruga. Takođe su mu nedostajali i neki osnovne funkcije, kao što je Bluetooth, ili kamera.

CNet je napisao u recenziji da „Svako dugme vrši drugačiju funkciju u zavisnosti od toga u kom delu menija se nalazite u nekom trenutku“. Ovo je sasvim dovoljno da vam bude jasno o kakvoj konfuziji je reč.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter