20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Index.hr

NAJBOLJE IGRICE VIRTUELNE STVARNOSTI: Naš izbor će vas odvesti u neverovatne svetove!

Ako ste pre tri godine želeli igrati virtuelno stvarne videoigrice, bio vam je potreban Plejstešn ili super računar sa izvanrednom grafičkim karticom kako biste preuzeli s interneta neku od njih i mogli da je pokrenete. Od tada je industrija virtuelne stvarnosti doživela nagli procvat i sada je potrebno samo kupiti specijalizovanu opremu za igranje ovih igrica, kojih je iz dana u dan sve više, piše Men’s Health.

Ipak, sledećih 11 igrica virtuelne stvarnosti posebno su se izdvojile svojim jedinstvenim karakteristikama.

1. Sveukupno najbolja - Beat Saber

Stimulacija koju Beat Saber izaziva je fascinantna. Ovu igru najbolje opisuje njena jednostavnost: dve svetleće sablje u rukama, nepomična platforma, puno divovskih raznobojnih kocki koje lete prema vama, vremenski usklađenih s muzikom, preprekama i ciljevima.

2. Najbolja za fitness - Box VR

Većina ovih igara, čak i one bez oznake "fitness", ako se unesete u njih, mogu vas preznojiti. Ipak, postoje igrice koje su napravljene prvenstveno da bi se u njih dali celim telom. Oni koji su ih igrali nisu se mogli zaustaviti nakon 10 minuta, nego su igricu završavali potpuno znojni. Iako ova igrica ne može biti zamjna za personalizovan trening, svakako je zabavan način za održavanje kondicije.

3. Najbolja akcija - Pistol Whip

Ova igrica sadrži pokretnu traku na kojoj se morate izvijati bočno i čučati jako često pa može biti dobar trening, ali je isto tako i zamorna. Pistol Whip ima estetiku Max Paynea i zahteva spretnost s pištoljima koju u Matrixu“ ima Keanu Reeves pa je savršena za sve ljubitelje pucanja.

4. Najbolja sportska - Sports Scramble

Ova igrica obuhvaća osnovne sportove s reketom i palicom i omogućava vam da se takmičite protiv drugih ljudi koje ne poznajete, što je savršeno za jednu ovakvu igru u kojoj je takmičarski duh najvažniji. Posebno je impresivna mehanika zamaha, koja vam omogućava da iz bilo kojeg položaja udarite lopticu i usmerite je u željenom pravcu zbog čega se tokom igranja osećate kao da ste na pravom terenu.

5. Najbolja avantura - The Climb

Reljefne planine širom sveta s iznenađujuće pametnom mehanikom penjanja zahtevaju samo vašu snagu i izdržljivost. Neke visoke planine veliki su izazovi za penjanje i trebaće vam vremena da ih osvojite, ali one pridonose dužini igrice. Jedino što vam se može dogoditi jeste da se izbezumite pri prvom pada, ali je svaki sledeći pad lakši.

6. Najbolja arkadna - Space Pirate Trainer

Ova je igrica ostvarenje snova svih onih koji su maštali o trodimenzionalnom arkadnom svemirskom pucanju. Tokom njega stojite na platformi dok vam vanzemaljski roboti u talasima idu u susret i pucaju na vas. Ovo je izrazito fizički zahtevna igrica jer traži puno savijanja, saginjanja i čučnjeva, a što ste na višoj razini, sve je intenzivnija.

7. Najbolja meditacijska - Tripp

Tripp vam omogućava pristup raznovrsnim vizualnim i aditivnim iskustvima. Pomeranjem glave usmeravate svoje iskustvo, koje uključuje vežbe disanja i umirujuću muziku. Ako vam se ne sviđa muzika, možete je utišati i u pozadini pustiti neku melodiju koja vas opušta.

8. Najbolja porodična - Moss

U ovoj igrici glavni lik je Quil, mladi miš iz srednjeg veka koji odlazi na jedinstvenu avanturu. Moss je veliki interaktivni set za igru koji će vašu decu zabaviti svojim zagonetkama i slagalicama koje Quil rešava tokom svog puta prema šumi. Igrica je zabavna i imaginarna pa osim želje za rešavanjem čuda potiče i maštovitost kod dece.

9. Najbolja logička - I Expect You To Die

Logičke su igre jedna od kategorija koja sadrži najveći broj videoigara virtuelne stvarnosti jer se u njima najbolje može primeniti interaktivnost od 360 stepeni. Ove su igre kao virtulne sobe iz kojih treba naći izlaz, a u I Expect You To Die radi se međunarodnoj špijunaži tokom koje kao junak možete završiti vezani za mašinu za mučenje okruženi morskim psima. Tokom igranja trebate izbeći sve zamke biti spremni na to da će vas izdati.

10. Najbolja u kategoriji putovanja - Wander

Ova igrica je zapravo Google Maps Street View od 360 stepeni. Zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti, tokom igranja imate utisak kao da se stvarno nalazite u određenoj ulici. Osim toga, možete putovati skoro bilo gde, da pokažete prijateljima svoj rodni grad i da isprobate najbolje puteve u određenom mestu u koje u stvarnosti želite otputovati.

11. Najbolja priča - A Fisherman’s Tale

Ova igrica ima jako zanimljivu i razrađenu priču koju ćete najbolje iskusiti tokom igranja i koju ne vredi prepričavati jer se ona mora osetiti. A Fisherman’s Tale otkriva puni potencijal virtuelne stvarnosti.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti