6°C

Beograd

MEĐU SRPSKIM JUTJUBERIMA VLADA PANIKA: Jutjub ima nove PROPISE!

Ako influenseri, čiji je kanal namenjen odraslima, u video-snimku prikažu poster iz crtaća, igricu, decu, životinje, igračke ili drugi sadržaj koji privlači mališane, biće debelo udareni po džepu

Među srpskim jutjuberima vlada velika panika, jer Jutjub uvodi nova pravila po kojima influenseri za svaku sitnicu mogu biti kažnjeni po džepu i do čak 42.000 dolara!

Naime, Jutjub će nove propise početi da primenjuje početkom 2020. Dotad će svaki jutjuber koji ima kanal morati da izabere da li je kanal namenjen samo deci ili odraslima, ili će pak pre objavljivanja svakog video-klipa označavati da li je video za decu ili odrasle.

Međutim, kako tvrdi Igor Rakocija sa Jutjub kanala Balkantech, ova pravila najviše će pogoditi influensere koji se opredele za kanal za odrasle, jer im, ukoliko Jutjub proceni da je u nekom od njihovih video-klipova bilo nekog sadržaja koji bi mogao da privuče decu, sleduje kazna od 42.000 dolara!

Kreatori

- Mi kao kreatori smo u obavezi da od 1. januara odredimo da li je kanal za decu ili odrasle, ili ćemo to određivati za svaki video. Problem su ta nejasna pravila, recimo, ukoliko ja odredim da je moj kanal namenjen odraslima, a snimam neki video i pored mene je recimo poster iz nekog crtaća, Jutjub može da proceni da je to sadržaj za decu i da sam ja želeo da ih obmanem i privučem decu i mogu biti kažnjen i ostati bankrot - navodi Rakocija.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar