31°C

Beograd

DOBRO ISKORIŠĆENI KAZNENI POENI OD KINESKE KOMPANIJE: Grad kupuje električne autobuse !

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je GSP "Beograd" postupio ispravno kada je naplata penale za kašnjenje kompaniji "Hajger".

Naime, kineska kompanija nije na vreme isporučila 174 kupljenih autobusa, a Vasiljević najavljuje da će za taj novac biti kupljena tri nova električna autobusa.

- Mogu da imam lično razumevanje za probleme sa isporukom novih motora u skladu sa regulativom Evropske unije jer je to problem koji imaju svi proizvođači u svetu, ali ugovor je jasan. Ako se autobusi ne isporuče do današnjeg dana, dobavljač plaća penale u iznosu od 1,46 miliona evra- rekao je Vasiljević.

Dodao je da je GSP "Beograd" postupilo po ugovoru i da su tako zaštićeni interesi grada i građana, a tako se nekada nije radilo. Vasiljević je rekao da će Grad Beograd za naplaćenih 1,46 miliona evra kupiti tri električna nova autobusa.

Od novca koji smo naplatili za kašnjenje isporuke kupićemo tri nova električna autobusa. Grad će od svojih sredstava kupiti još sedam autobusa i tako pokrenuti novu ekološku liniju koja će saobraćati između Slavije i Kalemegdana, rekao je Vasiljević.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ AutobusiNET/ Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar