Izvor: HappyBSC
18.05.2020 u 12:39
0

LEPE VESTI IZ SOKOJA Umetnici dobijaju novac od Fonda za kulturna davanja

Potez Sokoja koji je podelio svojim ugroženim članovima pomoć od 24.000 dinara oduševio je mnoge autore kompozitore i tekstopisce koji su slali mejlove zahvalnosti menadžementu.

O ovom potezu govori direktor Sokoja Dejan Manojlović.

Kako sada ocenjujete ovu akciju?

Akcija je postigla svoj suštinski cilj, a to je da pomogne stvarno ugroženim članovima Sokoja, pre svega autorima. Posebno smo u Sokoju zadovoljni što smo akciju sproveli efikasno, u smislu da je Upravni odbor Sokoja vrlo brzo reagovao I izmenom akata otvorio mogućnost za ovako nešto. Kao I ponosni na činjenicu da je Stručna služba uspela da na dnevnom nivou obradjuje zahteve članova I isplate izvrši odmah, direktno na račun autora. Jer smo bili svesni da je ljudima ovakva pomoć bila neophodna I hitna.

OBAVEZNO PROČITAJTE

ŠOKANTNO PRIZNANJE BILJANE R! Muž me tera u prostituciju jer smo pukli zbog korone!

COVID 19, SLUČAJ VRANJE! KISIĆ -TEPAVČEVIĆ: Ovo nije trebalo da se dogodi!

PAVLE PRED SMRT PREDVIDEO: Joanikije će biti patrijarh!

NA SELU JE BOLJE! Kragujevčani započeli unosan biznis!

Da li ce biti ove godine sredstava za sve koji su konkurisali  na Fond za kulturna davanja, šta se planira sa tim?

Rad na oceni materijala, koji je poslat na Konkurs Fonda za kulturna davanja je u svojoj uobičajenoj fazi. Formirane komisije po vrstama muzike (seriozna, džez, narodna I popularna) imale su ogroman I odgovoran posao, koji su uspešno završile. Materijal se sada sprema za sednicu Upravnog odbora, koja formira konačan predlog za Skupštinu Sokoja. Konačna odluka je na ovom organu, koji će po planu svoju godišnju sednicu održati najdalje do kraja maja meseca ove godine. Napominjem da se sredstva ne daju svim aplikantima, automatski, zato I postoje komisije koje vrše selekciju. Nivo predloženih sredstava za ovu namenu će biti negde u visini prošlogodišnjeg, ali ponavljam, konačnu reč daje Skupština Sokoja.

Šta je trenutno najaktuelnije u samom Sokoju?

Naravno, svakog maja, već tradicionalno, najaktuelnije aktivnosti su oko obračuna I na tome rade naš Sektor za dokumentaciju I raspodelu, kao I IT služba, uz podršku eksternih saradnika. Pravna služba sprema potrebna dokumenta, zajedno sa organima Sokoja, koja moraju biti usvojena do sednice Skupštine, Služba finansija završava poslove sa revizorom, a Sektor naplate kreće u organizaciju izlaska zastupnika na teren, s obzirom da su ugostiteljski objekti ponovo počeli da rade. I da ne zaboravim, Statutarna komisija je, uz dodatne eksterne konsultacije, privela kraju Nacrt Statuta Sokoja, koji će uskoro osvanuti na našem sajtu, ali biti I direktno poslat na mailove članova Aktuelnog saziva Skupštine Sokoja, kako bi mogli da se bliže upoznaju sa njim. Opredeljenje je da se pre usvajanja ovog, za Sokoj izuzetno važnog dokumenta, organizuje široka, transparentna, demokratska debata članstva, mislim do sada nepoznata u istoriji Sokoja.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

LEKOVITE I MOĆNE Počela je sezona, a ovo voće je 10 puta bolje od aspirina!

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Evo kakvo nas vreme očekuje!

DOKAZALA I NAUKA: 11 bapskih priča koje su APSOLUTNA ISTINA!

LEPA LUKIĆ PRVI PUT NAKON IZOLACIJE: Za 50 godina nisam ovo doživela (VIDEO)

OVO NIJE TEORIJA ZAVERE VEĆ NOVO ČOVEČANSTVO Pročitajte 24 tačke Agende Novog svetskog poretka (FOTO

Kada će organizacija ponovo početi da radi sa klijentima?

U Sokoj, u našu zgradu, vraćaćemo se postupno, onako kako smo je I napuštali. Prvo ćemo obezbediti poslovni proctor za zaposlene I korisnike, što je delimično I učinjeno, jer je radjeno generalno čišćenje, potom dezinfekcija, kao I čišćenje klima. U toku je I nabavka zaštitnih sredstava, jer nameravamo da poštujemo sve preporuke Ministarstva zdravlja. Opredeljenje za postupan povratak je I zbog vođenja računa o troškovima (prevoz zaposlenih, zaštitna oprema itd.), tako da će u zgradu prvo ući samo najnužniji zaposleni, a onda u skladu sa potrebnim poslovnim aktivnostima I ostali. Na kraju svi možemo da radimo I od kuće, kao što smo I radili u proteklih skoro mesec ipo dana I tako će I ostati za one koji ne budu određeni da rade u zgradi Sokoja. Ako sve bude u redu, od 1. Juna, svi ćemo ponovo biti na svojim radnim mestima.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter