12°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Kurir.rs

CRNI ANĐEO EX-YU ROKENROLA! Magi EKV je ostavila neizbrisiv trag, a njena tragična sudbina ZABOLELA je celi BALKAN!

Na današnji dan 1959. godine rođena je Margita Stefanović, kako su je zvali crni anđeo,  istaknuta klavijaturistkinja i članica legendarnog jugoslovenskog rok benda Ekatarina Velika Iza sebe, zajedno sa EKV-om, ostavila je osam albuma i stotine velikih i malih koncerata širom bivše Jugoslavije.

Magi je u EKV-u svirala klavijature i bila je njegova pokretačka i umetnička energija, a počeci njenog umetničkog izražavanja nisu vezani za rok, već za klasičnu muziku. Bila je školovana pijanistkinja i talentovani arhitekta.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

ON JE NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU: Ima 10 godina i nije hteo da se odvaja od majke!

ČISTI SE BEOGRAD Danas dezinfekcija između zgrada, prvi Zemun i Novi Beograd!

OVAKO JE ĆUPRIJA POSTALA ŽARIŠTE KORONE Dva nulta pacijenta, a šta je sa obolelim lekarima, zaštitom i vodom

ZARAŽENA DIREKTORKA, OSOBLJE U SAMOIZOLACIJI: Život 17 starih zavisi od samo tri volontera!

JOŠ JEDNA MLADA ŽRTVA VIRUSA: Dečaka (13) pokosila korona!

Posle završene osnovne škole, Margita upisuje srednju muzičku školu "Josip Slavenski" gde maturira kao najtalentovanija pijanistkinja u klasi zajedno sa Ivom Pogorelićem. Grupu Ekatarina Velika oformio je 1982. godine, pevač i gitarista Milan Mladenović, a Magi se priključila godine 1983. sa basistom Bojanom Pečarom.

U nežnoj figuri Margite Stefanović, koja je preminula 18. septembra 2002. godin krila se najinteresantnija osoba ženskog roda koju je ovdašnja scena ikada imala. Bila je klavijaturista izuzetnih mogućnosti, aranžer čiji je sluh otvarao nove prostore u muzici grupe i autor tekstova koji su odražavali njenu autentičnost i duhovnost.

PROČITAJTE JOŠ

MONSTRUM VEČNO U ZATVORU: Malčanski berberin za otmicu i mučenje maloletnice napisana optužnica!

VIRUS OTROVAO I SMEH: Danas je Dan šale, ali...

SRBI U DOBA KORONE! Kruševac geto nasmejao sve novim klipom!

KRCAT KAO BEČKI TREZOR: Kasa Austrije je puna para!

Gostovala je i na albumima mnogih jugoslovenskih grupa (Bejbi Kejt, Elvis Džej Kurtović, Van Gog, Babe), a godine 1985. pojavila se u filmu Gorana Markovića, "Tajvanska kanasta" u ulozi sestre glavnog junaka. Bila je autor muzike za pozorišne predstave "Klasni neprijatel", "Tri sestre", "S one strane duge" i "Majka hrabrost", kao i za tv-dramu "Plavi plavi".

Poslednje godine života provela je u beogradskom Centru za smeštaj beskućnika, a umrla je 18. septembra 2002. na beogradskoj Infektivnoj klinici. Uzrok njene smrti nije zvanično objavljen, ali se pretpostavlja da je umrla od posledica dugogodišnjeg intravenoznog konzumiranja narkotika.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

 

 

 

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti