2°C

Beograd

PO PREPORUCI BARAKA OBAME: Ovo su KNJIGE koje treba da čitate na ODMORU!

Kada ne igra golf sa košarkaškim zvezdama ili šeta po plaži, američki predsednik Barak Obama se opušta uz čitanje, saopštila je u petak Bela kuća. Bela kuća je objavila listu od pet naslova knjiga koje američki predsednik čita za vreme svog dvonedeljnog letnjeg odmora. Prema saopštenju, američki predsednik je ljutitelj memoara i epske naučne fantastike, prenosi AFP.

Među knjigama koje trenutno čita je delo dobitnika Pulicerove nagrade Vilijama Finegana, autobiografija pod naslovom "Varvarski dani: Surferski život", u kojoj opisuje svoju opsesiju surfovanjem i balansom života i posla, što je tema, koja je prema navodima agencije, vrlo bliska američkom predsedniku.

Barak Obama ovog leta čita knjigu "Podzemna železnica" Kolsona Vajtheda, u kojoj je opisano mukotrpno putovanje mladih crnaca ka slobodi.

Na listi se nalazi i bestseler "H kao Havk" Helen Mekdonald, u kojoj se govori o ženi koja kroti divlju pticu grabljivicu nakon smrti njenog oca.

Predsednik će do kraja odmora pročitati i dva romana - psihološki triler "Devojka iz voza" Pola Hokinsa i naučno-fantastičnu avanturu o postapokaliptičnom svetu Nila Stivensa "Seveneves".

Tanjug
Foto: Twitter/SciGuySpace

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar