3°C

Beograd

ISPUNITE DUGO SANJANE ŽELJE: Saveti Paula Koelja za SREĆAN ŽIVOT

Čuveni brazilski pisac Paulo Koeljo, mnogima poznat po delu “Alhemičar”, značajan je po poučnim i inspirativnim citatima koji nam mogu pomoći da pronađemo pravi životni put. Svaka njegova knjiga obiluje savetima, konkretnim životnim situacijama i porukama koje nas navode da se zamislimo i razumemo životnu filozofiju.

Neka od značajnijih dela su “Đavo i gospođica Prim”, “Jedanaest minuta”, “Alef”, “Brida”, “Preljuba”, “Veštica iz Portobela”… Evo saveta za srećan život koji potpisuje Paulo Koeljo!

- Dete odraslu osobu može da nauči tri stvari: da budu srećni bez razloga, da uvek nečim budu zauzeti, i da traže ono što žele svim svojim bićem.

- Sve mi govori da ću doneti pogrešnu odluku, ali i to je deo života. Šta svet želi od mene? Da li želi da ne rizikujem, i vratim se odakle sam i došao pošto nisam imao hrabrosti da kažem 'da' životu?

- Ako nešto dovoljno jako želiš, cela Vaseljena se uroti da ti pomogne da to ostvariš.ž

- Ne predajte se strahovima. Ako to učinite, izgubićete vezu sa srcem.

- Postoje momenti kada u naš život uđu nevolje i mi tu ništa ne možemo. Ali, one su tu s razlogom. Tek kada ih prebolimo, razumemo zašto su bile tu.

- Kada volimo, uvek se trudimo da budemo bolji nego pre. Kada se mi trudimo da budemo bolji, sve oko nas postaje bolje.

- Svi izgleda imaju jasno mišljenje o tome kako bi neko drugi trebalo da vodi svoj život, samo ne zna za svoj.

- Setite se uvek da gde god da vam je srce, tu ćete pronaći svoje blago.

- U ljubavi, niko nikoga ne može povrediti; svako je odgovoran za svoja osećanja i ne može kriviti nikoga za to kako se oseća.

- Ne objašnjavajte Vašim prijateljima, to nije potrebno, a neprijatelji vam neće verovati.

Happytv.tv
Foto: Twitter/Snap: gazetadopovo

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar