Izvor:
08.05.2016 u 23:58
0

IZLOŽBA O ŽIVOTU POZNATIH UMETNIKA: Prikazane decenijama čuvane lične stvari

Lična pisma, rukopisi i fotografije koje pripadaju Fridi Kalo i Dijegu Riveri, a bili su decenijama zaključani, sada su u fokusu nove izložbe o životu i odnosu između dvoje najslavnijih meksičkih umetnika.

Ova postavka je otvorena u petak, 6.maja u bivšem Riverinom ateljeu u Meksiko Gradu gde su on i Frida živeli tokom svog burnog braka, i trajaće sve do 17. jula.

Ovo je odraz života. Ovo je odraz procesa nastajanja umetnika i procesa stvaranja. Ali ovo je i odraz ljudskih odnosa – kaže Eduardo Espinoza, kustos izložbe.

Izložba je posebno zanimljiva zato što obuhvata materijal i drugih umetnika i pokazuje kako su oni komunicirali u vreme kada nije bilo interneta ni društvenih mreža, naglasio je Espinoza.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/yasminLH1,simonmandel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter